Open brief aan inwoners van Sliedrecht

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

Ik heb een vraag over de gemeenteraad van Sliedrecht: Zijn dat heden ten dage de projectontwikkelaars of architectenbureau’s of diegenen die door de inwoners van Sliedrecht zijn gekozen om het op te nemen voor de inwoners?

Want pas op: projectontwikkelaars willen alleen verdienen en architectenbureau’s moeten hun bureau draaiende houden (hoe groter zij hun project maken des te beter voor hen). Voor de Gemeenteraad van Sliedrecht mag u volgend jaar weer gaan stemmen, dus kies dan geen “jaknikkers”.

Over stadse allures gesproken. Om hoogbouw heen waait het altijd flink en is het daardoor koud. Plezierig winkelen? Nou nee. Een goed voorbeeld voor een winkelcentrum is “Crimpenhof” in Krimpen a/d IJssel. Een mooi licht winkelcentrum, goed bereikbaar van diverse kanten, ook via meerdere ingangen, met veel gezellige grotere en kleinere winkels met veel diversiteit, knusse, heldere en gezellige uitstraling en ook voor ouderen goed te bereiken en heel goed toegankelijk. Dit laatste is belangrijk want de mens wordt steeds ouder. Dit gaat dus over de toekomst voor iedereen. Verder zijn er parkeerplaatsen bij de diverse ingangen en ook vanuit omliggende gemeenten komt men er winkelen. Heel vergelijkbaar dus met de Sliedrechtse situatie.

Hopelijk heeft de Gemeente Sliedrecht nog de wil en de moed om heel anders tegen dit al verfoeide “Masterplan” aan te kijken. Die torenflats, die pilaren, de mogelijkheid om maar vanaf één richting het plein op te kunnen rijden, dat wordt een eng en bekrompen en somber geheel.

PS: Het aantal inwoners zal vanaf 2014 afnemen is door deskundigen vastgesteld. Wat moeten we dan met een dichtgetimmerd centrum met hoge torenflats? Nu is het nog ruimtelijk en toegankelijk. Maak er iets aanvaardbaar en moois van!

Meedenkende Sliedrechters

(adres bij redactie bekend)

advertentie
advertentie