Waterbus vaart vooral in zomer langer

Nieuws

SLIEDRECHT/DORDRECHT - Provincie, vervoerders en de Drechtsteden ondertekenden vrijdagmiddag de contracten waarin afspraken zijn vastgelegd voor openbaar vervoer over water tot 2022. Eén van de verbeteringen die wordt aangebracht in de dienstregeling is het ’s zomers langer doorvaren. Daartegenover staat dat in de wintermaanden ‘s avonds minder vaak wordt gevaren. De nieuwe vervoerder die deze dienstregeling uitvoert is Aquabus BV. Aquabus, een samenwerkingsverband tussen Doeksen en Arriva, kwam in de aanbesteding als economisch beste aanbieding naar voren. Zij scoorden het beste op vervoersaanbod, duurzaamheid en kwaliteit.

In de zomermaanden (april tot en met oktober) komen er extra vaarten in de weekenden. Zo komen er in het weekend uurdiensten naar Sliedrecht inclusief Hollandsche Biesbosch, vaart de dienst 's avonds twee uur langer door tussen Dordrecht en Rotterdam en tussen Zwijndrecht/Papendrecht en Dordrecht, en komen er halfuurdiensten tussen Dordrecht en Rotterdam. De nieuwe dienstregeling gaat vanaf begin januari 2010 van start.

In de periode daarna worden de schepen volledig gerenoveerd, met veel nadruk op een duurzamer karakter en voor de reizigers meer comfort en beleving. Daarbij kan worden gedacht aan meer service aan boord, zoals dynamische reisinformatie en catering. Ook wordt de uitstraling van de haltes verbeterd.

Vanaf eind 2010 kan met de OV-chipkaart worden gereisd. In 2012 worden twee milieuvriendelijke nieuwe schepen in de vaart gebracht op de routes Dordrecht – Papendrecht en Dordrecht – Zwijndrecht.

Portefeuillehouder bereikbaarheid van Drechtsteden, Sjoerd J. Veerman: ,,De inspanningen van de afgelopen jaren maken de Drechtsteden steeds meer tot de stad aan het water die we willen zijn. Personenvervoer over water is belangrijk voor de Drechtsteden. De waterbus vervoerde het afgelopen jaar zo’n 1,8 miljoen reizigers en heeft zich inmiddels wel bewezen als ideaal vervoermiddel in onze regio. Reizen met de waterbus (de fiets kan gratis mee) is comfortabel, snel, milieuvriendelijk en het vermindert de parkeer- en verkeersdruk. Ik ben dan ook blij dat alle zes gemeenten zich er opnieuw achter schaarden en de diensten tussen de Drechtsteden en naar Rotterdam de komende twaalf jaar gegarandeerd zijn", aldus Veerman.

advertentie