Adrian Mensing heropent titelstrijd in jeugdgroep 2

5 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de veertiende ronde van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing de spanning aan de top weer helemaal teruggebracht. Hij won namelijk van koploper Jorik Klein. Daardoor steeg Adrian zelf naar de derde plaats op kleine achterstand op de koplopers Robin Urbanus en Jorik Klein. Robin won van Andrew Mensing en profiteerde dus volop van de misstap van Jorik.

Verrassend was ook de winst van Joran van Eijl op Rick Smits. En Kjell Mijnster mocht zijn eerste zegen noteren en wel op Max Boogers. De broederstrijd tussen Daan en Rick Stuij werd gewonnen door Rick. Nieuwkomer Jasper de Jager begon uitstekend met een winst op Rik Bons, die niets anders kon concluderen als: "Hij is echt goed!"

In de eerste groep is het kampioenschap eigenlijk al beslist. Floris Verweij won, weliswaar met veel moeite, van naaste concurrent Jurgen de Haan en is daardoor onbereikbaar voor de rest geworden. Verrassend waren hier de zeges van Roland Kop op Christiaan Verheij en van Cynthia vd Linden op Tjerry Hut.

Bij de interne competitie van de senioren heeft Martin Prins voor een grote verrassing gezorgd door eersteteamspeler Kees vd Does pootje te lichten. In degelijke stijl versloeg de broer van de internationaal bekende schaakproblemencomponist de op papier veel sterkere tegenstander. Aan de top veranderde er weinig, omdat de top 3 wist te winnen. Daarbij had Wout Boer nog de meeste moeite tegen Peter Vis, die een prima partij speelde.

Onderaan won Mark van Hulst in de aanval tegen Peter de Voogd, zijn grote leermeester, en wist Henk Hartog sr. zelfs tegen twee dames de winst te pakken ten koste van Michiel vd Berg. Netjes was de remise van Floris Verweij tegen Leen Dubbeldam.

Uitslagen senioren:

Wim Hokken - Peter Dekker 1-0

Wout Boer - Peter Vis 1-0

Niels Mijnster - Joost Stoker 1-0

Hans Dubbeldam - Peter van den Bergh 0-1

Robert van Rekom - Leo Koppelaar 1-0

Floris Verweij - Leen Dubbeldam 0,5-0,5

Hans Snel - Hans Klein 0-1

Martin Prins - Kees vd Does 1-0

Peter de Voogd - Mark van Hulst 0-1

J.W. Kraaijeveld - Alexei Parakhonyak 0-1

Henk Hartog - Michiel van den Berg 1-0

Uitslagen jeugdgroep 1:

Jurgen de Haan - Floris Verweij 0-1

Christiaan Verheij - Roland Kop 0-1

Tjerry Hut - Cynthia vd Linden 0-1

Uitslagen jeugdgroep 2:

Jorik Klein - Adrian Mensing 0-1

Jasper de Jager - Rik Bons 1-0

Joran van Eijl - Rick Smits 1-0

Andrew Mensing - Robin Urbanus 0-1

Max Boogers - Kjell Mijnster 0-1

Daan Stuij - Rick Stuij 0-1

advertentie
advertentie