Alles over aquariumhouden

Nieuws

SLIEDRECHT - Bart Laurens houdt op vrijdag 11 december een dialezing bij aquariumverening 'Rosaceus' met als titel 'En nu al een topsloot'. Laurens heeft zich jarenlang heel intensief met reptielen en amfibieën en ook met insecten en spinnen bezig gehouden. Hij heeft vier jaar lang het Reptilion in Zoetermeer geleid, totdat helaas bleek dat dit natuureducatieve project niet voldoende steun van de gemeente kreeg. In februari 2007 besloot hij volledig te stoppen met zijn herpetologische activiteiten en terug te keren naar zijn oude liefde, het tropische aquarium.

Omdat Bart Laurens niet van halve maatregelen houdt heeft hij op zijn hobbykamer op zolder een aquarium gebouwd van 3,10 meter lang, met een inhoud van circa 1000 liter. Dit aquarium is het belangrijkste object van deze presentatie. Hoewel Laurens ook even aandacht aan zijn oude liefde besteedt en iets laat zien van de aanleg van een koivijver van circa 20 m3 in zijn tuin, vertelt hij alles over de bouw, de inrichting en het wel en wee met zijn aquarium. Een dergelijk formaat aquarium zal menig liefhebber aanspreken. de dia's laten mooie plantencombinaties en vissen zien met daarbij het verhaal van een echte liefhebber.

Leden, maar ook niet-leden worden van harte uitnodigen voor deze avond in de Bleijburghschool, Maaslaan 6. Aanvang is 19.45 uur.

advertentie