Reizigers met een functiebeperking reizen gratis in Arriva-treinen

7 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Reizigers met een functiebeperking die zelfstandig kunnen reizen, mogen sinds kort gratis mee met de treinen van Arriva in Nederland. Voorwaarde is dat ze in het bezit zijn van een geldige OV-Begeleiderskaart.

Met ingang van 3 december zijn de regels die gelden voor het reizen met een functiebeperking door Arriva Trein aangepast. In de praktijk blijkt dat mensen met een functiebeperking goed is staat zijn om zelfstandig gebruik te maken van de toegankelijke treinen, maar niet in staat zijn om een vervoerbewijs aan te schaffen.

Arriva laat daarom reizigers met een OV-Begeleiderskaart die zelfstandig gebruik kunnen maken van de trein, maar niet zelfstandig een treinkaart kan kopen, kosteloos reizen. Het gratis reizen geldt alleen wanneer er geen begeleiding meereist. De andere voorwaarde is dat bij controle op verzoek van de steward een OV-Begeleiderskaart getoond kan worden.

Reist een begeleider mee op de OV-Begeleiderskaart, dan moet de reiziger met functiebeperking wel in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs.

advertentie
advertentie