Besluit Winklerplein laat op zich wachten

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

Wethouder Tanis

teleurgesteld

in gemeenteraad

SLIEDRECHT - Tot verbazing van een volle publieke tribune deelde wethouder Hans Tanis maandagavond mee dat het besluit over de grootschalige renovatie van het Burgemeester Winklerplein van de agenda was geschrapt. ,,Uitermate teleurstellend”, aldus de wethouder, die vindt dat de raad een goede kans aan zich voorbij heeft laten gaan. Daarmee drukte hij zich na afloop van de vergadering nog netjes uit. ,,Ook al is het voorstel nog niet afgetimmerd, we hadden wel duidelijkheid kunnen geven aan de betrokkenen door het of hoofdlijnen vast te leggen.”

Door Erik de Bruin

De belangstellenden op de publieke tribune konden al na een paar minuten naar huis. Waarmee ze de komende jaren te maken krijgen in het dorpshart van Sliedrecht weten ze pas een over een aantal maanden. Projectontwikkelaar Windroos Bouwgroep VOF krijgt de opdracht mee het Masterplan tot in de puntjes uit te werken. Pas dan wenst de gemeenteraad al dan niet akkoord gaan.

Hoewel de mededeling van de wethouder uit de lucht kwam vallen was het achteraf gezien misschien niet eens zo verwonderlijk aangezien tijdens de opiniërende raadsvergadering twee weken geleden al was gebleken dat de partijen het nog niet weten. PvdA-raadslid Ben van der Plas gaf zelfs ruiterlijk toe dat zijn fractie nog lang niet toe was een oordeel. Volgens Tanis had dat oordeel jongstleden maandag wél geveld moeten worden: ,,Het kan nu zomaar vier, vijf maanden duren voordat we met een nieuw voorstel komen. Terwijl het voorstel zoals het nu ligt naar mijn overtuiging aansluit op de kaders die door de raad zijn gesteld.” Met andere woorden: hij vindt het doodzonde dat de raad een extra hobbel neemt waardoor de besluitvorming op zich laat wachten. Terwijl het voorbereidingstraject al zó lang duurt en reeds enkele jaren in beslag neemt.

Tanis en met hem het college, de projectontwikkelaar en Tablis Wonen hadden een doorbraak willen realiseren. Instemming met het Masterplan had de weg geopend naar het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst eind februari. ,,Ik betreur het dat de gemeenteraad geen keuzes durft te maken. Het is weliswaar geen afgetimmerd voorstel, maar je had alle betrokkenen wel duidelijkheid kunnen geven over de weg die je wilt inslaan. Over hoe hoog de woontoren bijvoorbeeld gaat worden. De partijen willen ook invloed uitoefenen op de architectonische invulling terwijl ze alleen de kaders zouden moeten toetsen. Zeker bij een groot project als dit.”

advertentie
advertentie