Sunday Jazz X-mas Edition in De Lockhorst

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bigband Blast! nam vorig jaar en gedurfd initiatief: een jazzy kerstconcert in de Sunday Jazz serie. Het werd zo’n succes dat het op 20 december wordt vervolgd. Het orkest zal een aantal grote successen van vorig jaar opnieuw uitvoeren, maar Blast! zorgt ook voor enkele verrassingen. Een nóg groter deel van het repertoire zal bestaan uit allerlei bijzondere bigbandarrangementen. En er is een speciale gast-soliste uitgenodigd: violiste Carmen Jacobs.

Op 8-jarige leeftijd ging Carmen op vioolles en leerde vooral klassieke muziek en zigeunermuziek spelen. Ze speelde in symphonie-orkesten, strijkensembles en in de orkestbak bij diverse opera's, operettes en musicals. Toen ze op het conservatorium studeerde, kreeg ze een langspeelplaat van Django Reinhardt en Stephane Grappelli. Deze plaat heeft haar muzikale loopbaan de juiste kant op gestuurd: lekker swingen en improviseren. Sindsdien heeft de “Hotclub de France-stijl” haar niet meer losgelaten en speelde ze al bij vele hotclubs als Naguine, Ghost Note, Hotclub Samois (waarmee ze twee keer op het "Tulip Festival" in Canada optrad), S39, Belleville, Violince en DjaZgo. Met haar speciaal in Amerika vervaardigde 'Viper' (een 7-snarige viool met electronische effecten) komt zij met Bigband Blast! optreden tijdens deze X-mas Edition.

Uiteraard levert ook vaste BBB!-zangeres Suzanne Jansen haar bijzondere bijdrage aan deze X-mas editie.

Op het repertoire staan een swingende “Jingle Bells” met een enorme knipoog naar “In the Mood” van Glenn Miller, het ingewikkelde spektakelstuk “God rest Ye Merry Gentlemen” van Gordon Goodwins Big Phat Band en een origineel arrangement van “Rudolph the Rednosed Reindeer” waarin op creatieve wijze allerlei muziekstijlen zijn verwerkt, zoals rock, swing en salsa. De band heeft, om de sfeer van “the most wonderful time of the year” nóg beter neer te kunnen zetten ook een aantal mooie ballads ingestudeerd, waaronder “What are you doing New Year’s Eve” en “Have yourself a merry little Christmas”.

De aanvang van het concert op zondag 20 december is om 15.00 uur in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Kaarten à € 8,00 zijn verkrijgbaar bij: Passe Electrospeciaalzaak, Burg. Winklerplein 16a in Sliedrecht (0184-420259), Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046, aan de kassa van De Lockhorst of via www.theaterdelockhorst.nl.

Op website www.bigbandblast.com staan de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

Op de foto: vocaliste Suzanne Jansen, Carmen Jacobs en Bigband Blast!

advertentie
advertentie