Cursus Tai Chi in Sliedrecht voor beginners en gevorderden

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Rivas wil vanaf dinsdag 12 januari en woensdag 13 januari met cursussen Tai Chi starten, zowel voor beginners als voor gevorderden. Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer, bedoeld om lichaam en geest te ontspannen. Het is een natuurlijke methode om gezond te blijven en kracht te ontwikkelen. De bewegingen van Tai Chi zijn gemakkelijk aan te leren en kunnen door iedereen worden beoefend. Ook ouderen of mensen met een lage conditie, reumatische aandoeningen, fybromyalgie, hernia, ademhalingsproblemen, burn-out en andere spanningsklachten kunnen aan de cursus deelnemen.

Tai Chi helpt gespannen spieren en gewrichten los te maken. En door de uiterste concentratie, kan de geest zich ontspannen en wordt het hoofd weer helder. In de lessen staan 'ontdekken' en het ontwikkelen van een eigen manier van bewegen centraal. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd en kosten geen inspanning. De technieken zijn niet prestatiegericht en geschikt voor iedereen, zowel jong als oud. De langzame sierlijke bewegingen houden het lichaam soepel en geven een prettig gevoel. Ze hebben een gunstig effect op ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering, zenuwstelsel.

De beginnerscursus bestaat uit tien lessen en vindt plaats in de recreatieruimte van de Joost van den Vondelflat in Sliedrecht op dinsdag- en woensdagavond van 20.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen 112 euro. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting. Trias geeft bovendien een vergoeding voor aanvullend verzekerden. Ook andere ziektekostenverzekeraars bieden soms soortgelijke tegemoetkomingen.

De cursus voor gevorderden wordt wekelijks op dinsdag- en woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur gehouden en kost 132 euro per kwartaal. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, telefoon 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl

advertentie
advertentie