'Petje af'

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

Nog even en we zijn weer in het jaar 2010 beland. Voor veel mensen zal het jaar 2009 in gedachten blijven als een fijn en goed jaar, maar helaas ook voor velen als een minder of slecht jaar. Het is “uit het leven gegrepen”. Voor mij zijn deze dagen, zo net voor het einde van het jaar, weer het moment om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar en eens stil te staan bij de dingen die we met ons allen tot stand hebben gebracht. En met ons allen denk ik niet direct aan de collega’s binnen onze eigen organisatie, maar zeker aan de partners van alle organisaties die zich binnen Sliedrecht bezig houden met “leefbaarheid, zoals onder andere gemeente en woningstichting. Door deze samenwerking is werken aan de leefbaarheid in en om de 10-hoogflats behoorlijk aan de orde geweest en zichtbaar verbeterd. Deze klus is nog niet klaar, maar zeker is dat het de goede kant heen gaat.

Dan kom ik gelijk op degenen die daar vooral aan hebben gewerkt en mijn pet voor af doe: de bewoners zelf. Ik ben dit jaar behoorlijk onder de indruk geraakt van de bewoners(commissies) van de 10-hoogflats, die voortdurend er alles aan doen om de leefbaarheid in en om hun flat(s) te verbeteren. Deze personen durven uit de anonimiteit te komen en hun medebewoners aan te spreken op onwenselijk gedrag. Een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie, waaraan niet alleen door de ouderen gevolg aan wordt gegeven, maar zeker ook door enkele jeugdigen. Zeker wil ik ook nog de buurtcommissie Krommestoep noemen. Ook deze commissieleden hebben dit jaar hard gewerkt aan verbetering van de leefbaarheid in hun mooie wijk.

Ik realiseer mij terdege dat ik groepen en/of mensen vergeet die zich belangenloos buiten de wijk Sliedrecht-Oost ook inzetten voor de leefbaarheid in Sliedrecht. Een mooi voorbeeld daarvan merkte ik enkele weken geleden op toen ik verrast werd door een aantal mannen en vrouwen die (zwerf)vuil aan het prikken waren op de Kerkbuurt. Ik veronderstelde onmiddellijk dat dit ouderen waren die in kader van het bureau Halt een herhaling van een taakstraf uitvoerden, maar tot mijn verrassing bleken dit leden van een bepaalde politieke partij uit Sliedrecht te zijn. Zo zie je maar weer dat leefbaarheid, dus schoon en veilig, kennelijk ook hoog op de agenda staat bij de politiek en eigenlijk voor iedereen zou moeten gelden. Immers u bent de baas in uw straat en waar uw mogelijkheden c.q. bevoegdheden als burger ophouden, moeten de professionals hun werk doen.

Ik wens iedereen een fijne decembermaand toe.

Teus Prins

Wijkagent-Sliedrecht Oost

advertentie
advertentie