André de Raad sneldamkampioen

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - Tijdens het jaarlijkse boterlettertoernooi van damvereniging "De Alblasserwaard" ging het er heftig aan toe. In tijdnood werd nog al eens een verkeerde beslissing genomen. Zo overkwam het André de Raad, dat hij totaal geen acht sloeg op het remiseaanbod van zijn tegenstander Herber Alting, die tot drie keer toe dit voorstel deed. De klok was daarna onverbiddelijk. De Raad verloor zijn partij ondanks positioneel voordeel.

Zijn wraak was echter zoet, want daarna won hij al zijn partijen en pakte daarmee de eerste plaats. Ook Bert Batenburg kon daar weinig aan veranderen. Hij werd door de Raad in de slotfase vakkundig opgerold en moest met een tweede plaats genoegen nemen. Gastspeler Co de Borst liet zien dat hij het dammen nog niet verleerd was. Met uitgekiend spel veroverde hij de derde plaats

In de jeugdcompetitie verstevigde Luc Gommers zijn koppositie. De overwinning op Lucas Stolk bracht hem weer steviger in het zadel. Peter van Eijl maakte ook geen fout en volgt hem op twee punten.

Bij de jongste dammers hadden Lisa de Groot en Freek Gommers succes. Lisa combineerde er lustig op los en gaf Sjoerd van Eijl geen kans, terwijl Freek Gommers in het eindspel Erick Kok over de knie legde.

advertentie
advertentie