Kerstnachtdiensten in Grote Kerk

15 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Nederlandse Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk vieren gezamenlijk de kerstnachtdiensten in de Grote Kerk. De eerste dienst is om 20.30 uur, daarin zullen voorgaan Ds. J.F. Tanghe en Ds. G. Naber. Medewerking in deze dienst zal worden verleend door het Hervormd Kerkkoor en het orgel wordt bespeeld door de heer J.E. Dekker.

In de tweede dienst, die om 22.30 uur begint, zal voorgaan Ds. A.H. Groen. Medewerking in deze dienst zal worden verleend door de trompettisten Allet Mudde en Olga Warffemius. Het orgel wordt bespeeld door de heer J.C. Kraaijeveld.

Kinderen met lampionnen op zoek naar Het Licht

SLIEDRECHT - Evenals vorig jaar zal door het clubwerk van de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat) op donderdag 24 december (kerstavond) een bijzondere kinderkerstviering worden gehouden, voorafgegaan door een lampionnenoptocht. Kinderen, (groot)ouders en andere belangstellenden wordt verzocht zich op donderdagavond 24 december om 18.15 uur te verzamelen op het Burg. Winklerplein (ter hooghte van fa. De Winter). Rond 18.30 uur zal daar vandaan de stoet op zoek gaan naar Het Licht.

Iedereen wordt gevraagd een lampion op batterij of een lichtstok mee te nemen. De stoet wordt muzikaal begeleid en onderweg zullen op verschillende punten bekende kerstliederen worden gezongen en ontmoeten de kinderen de bekende bijbelse kerstfiguren, zoals de herders en de wijzen. Via de stal met levende dieren komt de stoet in de kerkzaal waar van 19.00 tot 20.00 uur het kinderkerstfeest gevierd zal worden met het verbeeldend kerstverhaal en veel samenzang.

Jong en oud, klein en groot, zijn uitgenodigd om dit kinderkerstfeest op kerstavond mee te vieren. De toegang is gratis. Er worden twee collectes gehouden.

De Ster van Bethlehem bij Christiaan Huygens

PAPENDRECHT - Bij Sterrenvereniging Christiaan Huygens wordt op vrijdag 18 december om 20.30 uur een lezing gehouden over: 'De Ster van Bethlemhem' door de heer F.H. Fockens. De centrale vraag is of er voor de Ster van Bethlehem een astronomische verklaring is. En zo ja, waar moet dan aangedacht worden? Was het een supernova, een komeet of een bijzondere samenstand van planeten? Fockens zal deze mogelijkheden kritisch bekijken en tevens vertellen wat een supernova is, waar kometen vandaan komen en hoe planeten langs de sterrenhemel zwerven.

De lezing begint om 20:30 uur in het Streeknatuurcentrum “De Alblasserwaard”, Matenaweg 1, Papendrecht. Belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf 20:00 uur is de zaal open. Toegang is gratis.

Kerstavond van tienerclub Het Kompas

SLIEDRECHT - Kinderen tussen de 11 en 14 jaar zijn van harte welkom op de kerstavond van tienerclub Het Kompas. Deze avond wordt gehouden op donderdag 17 december in ‘De Hoeksteen’, Karel Doormanstraat 1 en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Op het programma staat: luisteren naar een kerstverhaal én een verrassing na de pauze. Ook kinderen die nog nooit op de club geweest zijn kunnen gerust een keertje komen kijken. Meer informatie op website www.clubhetkompas.nl of via mail: info@clubhetkompas.nl. Toegang gratis.

Kerstzangavond 'Over liefde gesproken'

PAPENDRECHT - In de Papendrechtse Grote Kerk (Kerkbuurt 80) wordt op maandag 21 december de traditionele kerstzangavond gehouden met dit jaar als thema 'Over liefde gesproken'. De Christelijke gemengde zangvereniging Asaf onder leiding van Hans van Blijderveen en organist Arie van der Vlist verlenen hun muzikale medewerking. Dominee J.C. van Trigt verzorgt de opening, sluiting en de meditatie. De avond begint om 20.00 uur en de kerk is open om 19.30 uur.

Zondagsschool 'Laat de kinderen tot Mij komen'

SLIEDRECHT - De Nederlands Hervormde Gemeente in Sliedrecht viert op Tweede Kerstdag 26 december het kerstfeest met als thema: 'Jezus: Licht der wereld'. Er is een afwisselend programma voor en door kinderen. De viering begint om 10.00 uur in de Maranathakerk. Er is een kinderoppas in de Pr. W. Alexanderschool (naast de kerk).

Kerstknutselen op de kinderboerderij

SLIEDRECHT - Op de kinderboerderij kunnen alle Sliedrechtse kids op maandag 21 december meedoen aan verschillende kerstactiviteiten. Zo kan er een kerstster of kerstman gemaakt worden, worden er dennenappels versierd, kunnen de kids kerstballen kleuren. Het knutselen begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur. Natuurlijk mag ook de kerststal uitgebreid bewonderd worden.

Gospel Unlimited viert kerst in theater De Lockhorst

SLIEDRECHT - Gospel Unlimited uit Sliedrecht verzorgt op zaterdag 19 december een kerstavond in theater De Lockhorst. ,,In het 17-jarig bestaan is ons optreden rond de kerst altijd heel speciaal, maar dit jaar doen we er nog een schepje bovenop", vertelt Cees Groeneweg, voorzitter en één van de tenoren van het koor.

Het optreden bestaat uit twee delen. Voor de pauze brengt het koor, begeleid door een live-band, een selectie uit het bestaande kerstrepertoire, afgewisseld met enkele nieuwe kerstnummers. Na de pauze staat het concert in het teken van 'Dawn of redemption', het verhaal over de geboorte van Jezus, vertelt, gezongen en uitgebeeld in een musicalsetting.

Het concert begint om 20:00 uur, de zaal is om 19:30 uur open. Kaarten, à €10 kunnen gereserveerd worden via website www.gospelunlimited.nl. De gereserveerde kaarten kunnen nadat ze zijn betaald aan de zaal worden afgehaald.

Het koor is overigens nog op zoek naar zingende leden. ,,Voor alle stemsoorten is er nog wel een plaats maar om bassen en tenoren zitten we het meest verlegen", vertelt Groeneweg. ,,Ook muzikanten die de live-band kunnen versterken zijn van harte welkom." Geïnteresseerden kunnen contact op via voorzitter@gospelunlimited.nl.

Kerstpraise in Papendrecht

PAPENDRECHT - Stichting Praise in Papendrecht houdt op zaterdagavond 19 december opnieuw een kerstpraise in de Sionskerk (Rubensstraat 35) in Papendrecht. Op deze avond speelt de eigen band, maar werkt ook Wim Bevelander mee. Wim omschrijft zichzelf als "sprekende zanger" en komt uit Dordrecht. Hij reist al ruim 25 jaar door het land om op te treden met Nederlandstalige, pittige songs. "Teksten die je raken, doen glimlachen en die tot nadenken stemmen. Uitspraken die blijven haken, je confronteren of bemoedigen".

Het thema van deze avond is 'een geschenk uit de hemel'. De avond begint om 20:00 uur de kerk is open vanaf 19:30. De toegang is gratis. We houden wel een collecte om de kosten van deze avond te dekken. Voor meer informatie www.praiseinpapendrecht.nl.

Kerstmarkt in Waerthove

SLIEDRECHT - In Verpleeghuis Waerthove is op vrijdag 18 december een kerstmarkt voor bewoners, hun familieleden en andere geïnteresseerden. De markt zal plaatsvinden van 14.00 uur tot 19.00 uur op de afdelingen de Alblas en de Giessen van Waerthove aan de Kerkbuurt 200

Op de kerstmarkt is een rommelmarkt met leuke kerstcadeautjes en er zijn diverse lekkernijen te proeven. Ook zijn er kerstkaarten, kerststukjes en andere attributen en cadeautjes door creatieve handen vervaardigd tegen lage prijzen te koop. Verder zijn er verlotingen waar een kansje gewaagd kan worden.

De opbrengsten komen het welzijn van bewoners van Waerthove ten goede. De toegang is gratis.

Kerstconcerten van mannenkoor Ichthus

SLIEDRECHT - Het Christelijk Sliedrechts mannenkoor Ichthus onder leiding van Martin Zonnenberg treedt twee keer op in de decembermaand. Op maandag 21 december wordt er een kerstconcert gegeven in de Hervormde kerk, Kerkweg 1 in Giessenburg. Organist is Bert Kruis. Het meer dan 150 leden tellende mannenkoor zingt een reeks van gevarieerde, goed in het gehoor liggende kerstliederen zoals 'Het volk dat in duisternis wandelt', 'Troost mijn volk', 'Geen wieg voor een Koning', 'Vol van pracht' en 'Stille nacht'. Ook is er plaats ingeruimd voor samenzang van enkele bekende Kerstliederen. De toegang is vrij. Er wordt gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten. De aanvang is 20:00 uur.

Op tweede kerstdag, zaterdag 26 december, zingt het koor in de Lambertuskerk, Kerklaan 4 in Raamsdonk. Medewerking aan dit concert verlenen Marjo van Someren (sopraan), Bart Oenema (bartion), Marjolein de Wit (fluit) en Martin Zonnenberg (orgel en vleugel). Op het programma staan liederen als '’t Kindeke is geboren', 'Wij loven U Immanuel', 'Ring the bells', 'Afrikaans Kerstlied' en ''t Is middernacht-Cantique de Noel'. Kaarten a € 12,50 (inclusief consumpties), uitsluitend te koop via de koorleden of tel. 0184-691996. De aanvang is 15:00 uur.

Voor meer informatie over het koor: www.mannenkoor-ichthus.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie