David Verlek en Evi Mijnster zwemmen clubrecord

15 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De ploeg van DWF was afgelopen zaterdag verdeeld. De Speedo-zwemmers zwommen in Strijen en de overige zwemmers zwommen in eigen bad. De 21 zwemmers in Sliedrecht kwamen tot 35 pr’s. Eén van die pr's was een mooi clubrecord gezwommen door de hoofdtrainer David Verlek. Hij verbaasde iedereen en misschien zichzelf nog het meest door op de 800 vrij het oude clubrecord met bijna 15 seconde te verbeteren. In een tijd van 9.25.80 tikte hij aan.

In Strijen was het de zieke Evi Mijnster die haar eerste 200 vrij zwom en gelijk maar even het ruim acht jaar oude clubrecord verbeterde naar 3.11.34. Delano van Reede verbeterde zichzelf op de 200 vrij naar 2.52.66. De overige zwemmers hebben zich kranig geweerd door mooie tijden neer te zetten op de vaak moeilijke afstanden die zij voor het eerst moesten zwemmen.

In Sliedrecht bleef het pr’s regenen. Naast zijn clubrecord op de 800 vrij kwam David ook nog tot een pr op de 50 vlinder. Marnick de Bruin en John van Heteren blijven goed presteren en konden ieder weer vier pr’s aan hun lijst toevoegen. De zusjes Anne en Judith de Heer en Vincent Kraaijeveld lukte om zichzelf drie maal te verbeteren. Daniëlle de Klein, Ria Kortlever, Nick Hogendoorn, Frank van ’t Hoff en Laurens Kalis zwommen allen twee pr’s. Debby Kraaijeveld, Julia Mijnster, Talitha Boelen, Sabine van Heteren, Marian Nederlof en Jeroen Flokstra lukte dit allen één maal.

De komende weken is de ploeg vrij i.v.m. de feestdagen. Op 9 januari verschijnen ze in Gorinchem aan de start voor de derde wedstrijd in de ZRO-competitie.

advertentie
advertentie