Sliedrecht Sport terug in het linker rijtje

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport slaan zich redelijk succesvol en dus ook met groeiend zelfvertrouwen door de drukke decembermaand heen. Het uitbundige vreugdedansje en de afsluitende team-wave richting de supporters zijn regelmatige terugkerende rituelen na de wedstrijd: het zijn de tastbare bewijzen dat het momenteel goed gaat met de pupillen van trainer-coach Meino Rozendal.

De 1-3 uitzege in Apeldoorn bij DROS/Alterno van afgelopen zaterdag was een belangrijke stap richting kwalificatie voor de kampioenspoule. Echter, het faillissement en daaropvolgend terugtrekken van Longa’59 uit de competitie van de DELA League zou wel eens de reden kunnen zijn, dat het Top League Bureau van de Nevobo gaat besluiten de competitie een andere invulling te gaan geven. Door het terugtrekken van Longa’59, hetgeen logische degradatie tot gevolg heeft, is de degradatiepoule met Peelpush, Nesselande en waarschijnlijk Alterno van generlei waarde meer, zodat de bond zich maandag gaat beraden over een beter alternatief.

Deze vervelende perikelen doen niets af aan het feit, dat de prestatiecurve van Sliedrecht Sport nog altijd in een stijgende lijn zit. De beide Europese wedstrijden in de CEV Cup tegen het Franse Le Cannet Rocheville werden weliswaar beiden met 3-1 verloren, het vertoonde spel deed de tevredenheid overheersen. Met name in de eerste set stond de stampvolle sporthal De Stoep met bijna 1200 dolenthousiaste toeschouwer compleet op zijn kop, toen Sliedrecht Sport als een komeet uit de startblokken schoot en de verbouwereerde Franse tegenstander met 25-19 het nakijken gaf. Het was tekenend voor de klasse van de gasten van de Cote d’Azur, dat ze het lek vanaf de tweede set snel boven water kregen en vervolgens de wedstrijd stevig in handen wisten te krijgen. Na de winst in de tweede en derde set (20-25, 18-25) was de doelstelling (plaatsing voor de achtste finales) bereikt en werd ook het laatste restje tegenstand van Sliedrecht Sport in de afsluitende vierde set bedwongen 22-25. Het waren met name de internationals binnen het Franse team zoals Szewczyk, Lozancic, en de Servische Bursac die het geheel op sleeptouw namen met knappe individuele acties. ,,Het leek wel of we er in het begin weinig voor hoefden te doen om een voorsprong af te dwingen“, aldus coach Rozendal na afloop. ,,Maar naar mate de wedstrijd vorderde namen zij steeds meer het initiatief en hebben wij uiteindelijk van een betere tegenstander verloren. We zijn net als tegen TVC Amstelveen in staat gebleken goed volleybal te laten zien en daar moeten wij kracht uit putten voor het vervolg in de komende weken.”

Dit goede gevoel vormde met name de basis voor het goede resultaat in de Alternohal, waar de eerste set weliswaar nog prijs gegeven moest worden en er bij een 19-16 stand in de tweede set een breekpunt in de wedstrijd lag. Vanaf dat moment groeide Sliedrecht Sport naar een niveau dat ruim toereikend bleek voor een knappe 1-3 zege, die de negatieve spiraal van de meest recente statistieken van bezoeken aan Apeldoorn (drie nederlagen op rij) abrupt afbrak.

De volleybalsters sluiten zaterdag het kalenderjaar af met de thuiswedstrijd tegen PND/VC Weert, dat zich deze week versterkte met de komst van Kim Renkema van het failliete Longa’59 (aanvang 19.30 uur).

advertentie
advertentie