Favoriet Schelluinen stuit op sterk Heukelum.

19 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Vrijdag ging de 13e editie van de Trias Champions Cup van start met de topper tussen titelverdediger Unitas en hoofdklasser LRC, dat door laatstgenoemde overtuigend werd gewonnen (5-2). De beste wedstrijd van de avond, was die tussen titelfavoriet Schelluinen en het sterk voor de dag komende Heukelum, die onbeslist eindigde (4-4). GJS stelde met dezelfde cijfers teleur tegen Woudrichem.

UNITAS – LRC 2-5

Het openingsduel werd vooraf bestempeld als een kraker van de eerste orde. Vorig jaar zorgden deze ploegen voor een waar spektakel. Toen trok de latere winnaar Unitas aan het langste eind, maar nu was LRC duidelijk de sterkste. De Leerdamse hoofdklasser kwam op oorlogssterkte naar de Oosterbliek, terwijl bij Unitas nog maar één speler (Seki Laati) in de gelederen had van de kampioen van vorige editie. Voor rust ging de strijd gelijk op en bij de doelwisseling leidde LRC met 3-2. Daarna had LRC wel een overwicht, zonder dat het echt imponeerde. Het tempo dat de ploeg van coach Feisal Kadiwahabi hanteerde was daarvoor te laag. Op de uiteindelijke 2-5 overwinning van LRC was echter niets op af te dingen.

Doelpunten: Unitas: Fitem Meha en Gert van de Oudenhallen. LRC: Leon Bot (2x), Antonie Malawauw (2x) en Ali Yilmaz.

Asperen – raptim 4-2

Asperen en Raptim maakten er een leuke wedstrijd van, welke uiteindelijk door Asperen enigszins verassend met 4-2 werd gewonnen.

De twee ontliepen elkaar niet veel, maar nadat Raptim in de 8e minuut na rust bij een 3-2 achterstand met een man minder kwam te staan, na een rode kaart voor Galib Bas, leek de strijd beslist. Toch nam Raptim het initiatief en trok dapper ten aanval. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd viel de voor Asperen bevrijdende 4-2.

Doelpunten: Asperen: Hawar Adil (2x), Dick van der Zijden en Alexander Porsman. Raptim: Mevlüt Gökdemir en Ayhan Uslu.

GJS – Woudrichem 4-4

In een uitermate spannende wedstrijd hielden GJS en Woudrichem elkaar in evenwicht. Dat was toch wat verrassend, want vooraf werd GJS hoger in geschat dan de Vissenkoppen. Woudrichem speelde echter goed georganiseerd en heeft een aantal rappe spelers in de ploeg. GJS, met oud Unitasser en winnaar vorig jaar Jamy Goemaat, speelde in een te laag tempo om de tegenstander op de pijnbank te leggen. Bij Woudrichem zorgde routinier Ben Bakker voor de nodige rust. Toen in de 35e minuut Sakis Moschakis van GJS bij een 4-2 achterstand met een tijdstraf naar de kant moest, leek het lot voor GJS bezegeld. Het was dan ook knap hoe zij toch nog met een man minder terug kwamen tot 4-3 en in de slotfase viel de toch wel verdiende gelijkmaker zelfs nog.

Doelpunten: GJS: Louis Damen (2x), Jamy Goemaat en Stefan Hölzken. Woudrichem: Mark van Bavel, Wilty Schaap, Roy van Sonsbeek, Bory Secreve.

Heukelum – Schelluinen 4-4

In een geweldige partij zaalvoetbal deelden ook Heukelum en Schelluinen de punten. Beide ploegen speelden zaalvoetbal van behoorlijk hoog niveau. Van Schelluinen werd dat eigenlijk wel verwacht. Maar liefst drie spelers van hen maakten deel uit van de kampioen van vorig jaar, Unitas. Mohammed Boukrouche, Ramon Putters en Raymon den Haan speelden nu in het blauwwit. Zij troffen in het jeugdige Heukelum een fris team dat in hun doelman Chris Drost bovendien een uitstekende sluitpost heeft. Pikant detail was dat de gebroeders Papilaja tegenover elkaar stonden. Joël en Ricardo, waarvan de eerstgenoemde als morele winnaar te voorschijn kwam. Hij scoorde twee maal en bracht mede daardoor titelfavoriet Schelluinen, dat terug kwam van een 2-4 achterstand aan het wankelen. Een verliezer verdiende deze heerlijke pot voetbal niet en daarom had een ieder vrede met deze puntendeling.

Doelpunten: Heukelum: Joél Papilaja (2x), Sil van Putten en Saaid Ijaouane

Schelluinen: Aschraf Chentouf, Ramon Putters, Hassib Amanzada, Mohammed Boukrouche.

Peursum – Sleeuwijk 2-5

Sleeuwheid, had het met Bussum voor rust nog knap lastig. Het kwam met 0-1 achter maar nog voor de doelwisseling kwam de ploeg van de ervaren Wiljon van Rossem, (ex Reiswijzer Boys), Raymond Tuiser en Arjo Nederveen, op 2-1 voorsprong. Na de pauze kwam de uiteindelijke zege niet meer in gevaar tegen het goed willende Peursum.

Doelpunten: Peursum: Johan Nienhuis en Rinus de Baat. Sleeuwijk: Arjo Nederveen (2x), Barry Ruitenberg, Dirk Jan den Burger, Maarten de Bruyne.