Neva-ensemble opnieuw in Sliedrecht

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Muziekliefhebbers hebben de datum allang genoteerd: donderdag 7 januari. Dan treedt het Neva-ensmble uit Sint-Petersburg in Rusland weer op in Sliedrecht. Voor degenen die deze vijf zangers en zangeressen al eerder hebben gehoord, en dat zijn er in Sliedrecht velen, behoeft het Neva-ensemble nauwelijks nog een introductie. Het ensemble bestaat uit twee zangeressen en drie zangers, die met hun hoog geschoolde stemmen moeiteloos grote ruimtes kunnen bestrijken.

Alle leden van het Neva-ensemble zijn vocaal geschoold aan Russische conservatoria en de opleidingen daar behoren tot de beste ter wereld. Allemaal zijn ze in de zomermaanden als solist verbonden aan operagezelschappen, zoals de Kirov-opera in Sint-Petersburg. In de wintermaanden vinden ze elkaar in hun liefde voor de Russische vocale muziek, speciaal de muziek uit de Slavisch-orthodoxe eredienst.

Een deel van het optreden van het ensemble wordt gevuld met religieuze muziek, a capella gezongen, zoals dat in de Slavisch-orthodoxe rite gebruikelijk is. In deze muziek komen de krachtige en harmoniërende stemmen goed tot hun recht. Het is vocale kunst recht uit de Russische ziel. Een ander deel van het optreden wordt gevuld met Russische volksliederen, maar ook met gedeeltes uit opera’s, vaak ook weer van Russische componisten.

Wie dit ensemble zelf wil horen, krijgt daartoe de gelegenheid op donderdag 7 januari om 20.00 uur in het kerkgebouw van de vrijzinnige geloofsgemeenschap in Sliedrecht, Kerkbuurt 157 in Sliedrecht. De kerk gaat open om 19.00 uur. Tijdig komen is gewenst: de ruimte is beperkt en vol is vol. De toegang is gratis. Aan het einde van het concert is er een collecte t.b.v. het Neva-ensemble en zijn er cd’s van het ensemble te koop.

advertentie
advertentie