Stedoco vernedert Kozakken Boys

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De als vooraf bestempelde grootste kraker in de voorronde van de Trias Champions Cup tussen Stedoco en Kozakken Boys werd een veegpartij voor de ploeg uit Hoornaar. De formatie won zaterdagavond met maar liefst 10-2. Dit ondanks het feit dat de Werkendammers met een sterke ploeg waren afgereisd naar Gorinchem. Sliedrecht en Hardinxveld deden goede zaken door hun overwinningen op respectievelijk VVAC (7-1) en SVW (5-2). Meerkerk had de grootste moeite met het goed voor de dag komende Vuren (3-2). Ameide en Streefkerk hadden weinig te duchten van Rijswijkse Boys (8-3) en Lekvogels (7-2)

Sliedrecht-VVAC 7-1

Sliedrecht kende weinig problemen met het wel goedwillende, maar kwaliteit te kort komende VVAC. Het in het oranje spelende Sliedrecht maakte met name in de eerste helft een goede indruk. Bij rust leidde het al met een ruime 4-0 voorsprong en uiteindelijk liepen de Baggerdorpbewoners uit naar een 7-1 zege.

Doelpunten: Sliedrecht: Niels Bot (4x), Jos de Jong (2x) Oktay Kara. VVAC: Marcel Vonk.

Stedoco-Kozakken Boys 10-2

Stedoco behaalde een monsterzege op het toch met een groot aantal eerste elftalspelers verschijnende Kozakken Boys. De zege onder aanvoering van een excellerende John Wijbelt en Ferhat Kaya was verdiend, maar wel behoorlijk geflatteerd.

In de eerste helft ontspon zich een waarlijk spektakel voor de volle tribunes. In hoog tempo volgde de ene aanval de ander op, waarbij het aantal van Kozakken Boys hoger was dan dat van Stedoco. Maar die ploeg wist de met de, voor rust niet eens zo talrijke kansen veel beter om te gaan dan de ploeg uit Werkendam, die bovendien veelal stuitte op een prima doelman in de persoon van Wilco den Tuinder. Bij de doelwisseling ging Stedoco aan de leiding met 2-1 en was er nog van alles mogelijk, want de Boys waren zeker niet de mindere.

In de tweede helft counterde een ijzersterk Stedoco tegen het open huis houdende Kozakken Boys naar een ruime 10-2 zege. De ene treffer van het tot grote titelfavoriet omgedoopte Stedoco was nog fraaier dan de andere. Kozakken Boys was de terechte verliezer, maar riep mede door het feit de verdedigende taken nogal eens te verwaarlozen deze veegpartij wel over zichzelf af.

Doelpunten: Stedoco: John Wijnbelt (4x), Ferhat Kaya (2x), Marcel Slob, Peter van der Heijden, Marko Luksen Sam Versluis. Kozakken Boys: Gerben Vos, Richie Bososki.

Meerkerk-Vuren 3-2

In een matige wedstrijd had Meerkerk, vooraf toch hoog ingeschat, de grootste moeite met Vuren, dat vorig jaar nog zo verrassend de kwartfinales haalde. De geelzwarte formatie was de ploeg met het meeste balbezit, maar het deed daar veel te weinig mee. Het was allemaal wat voorspelbaar wat zij op de zaalvloer lieten zien, in een veel te laag tempo. Vuren had de zaken organisatorisch prima voor elkaar en gaf niet veel weg, al schoot Jeroen van der Hagen tweemaal op de paal. De marge na de eerste 20 minuten was slechts één doelpunt in het voordeel van Meerkerk (2-1). Na de 3-1 leek de zaak beslist maar weer kwam Vuren terug tot 3-2 en was de spanning weer terug. Dit was ook de einduitslag, wat zeker niet onterecht was al verdiende Vuren de complimenten voor hun taaie tegenstand.

Doelpunten: Meerkerk: Martijn van der Hagen (2x) en Dick Kooyman. Vuren: Jesse van Ekeren (2x)

Ameide-Rijswijkse Boys 8-3

In een doelpuntrijke wedstrijd was Ameide duidelijk sterker dan Rijswijkse Boys, dat na twee jaar afwezigheid weer aanwezig was in de Oosterbliek. Een rentree zonder glans, want het speelde bijzonder matig en kwam er tegen een bij vlagen wel soepel spelend Ameide niet aan te pas. Grote man bij Termei was de viermaal scorende Aart Jan de Wit. Het verschil was te groot om er een spannende partij voetbal van te maken al kon de aanhang uit Ameide tevreden huiswaarts keren, want hun ploeg zette al een goede stap richting kwartfinale.

Doelpunten: Ameide: Aart Jan de Wit (4x), Robbin Tamming (2x), Wilco Rietveld (2x). Rijswijkse Boys: Danny Smits, André Groeneveld en Maurice Schopenhouer.

Lekvogels-Streefkerk 2-7

Lekvogels tegen Streefkerk werd een eenzijdig duel, met Streefkerk als bovenliggende partij. Eén klein moment in de wedstrijd leek er wat spanning in te komen, nadat Cornelis ’t Lam tweemaal binnen een minuut, terwijl Streefkerk met een man minder speelde, de achterstand van zijn ploeg terug bracht van 0-4 naar 2-4. Dat was maar van korte duur, want het fris spelende Streefkerk zette snel orde op zaken en won afgetekend met 2-7.

Doelpunten: Lekvogels: Cornelis ’t Lam (2x). Streefkerk: Ricardo Boers (2x), Robert van Herk (2x), Arie Tuytel, Justus Boel, Nick van Vugt.

SVW-Hardinxveld 2-5

Hardinxveld won vrij simpel van het wat tam spelende SVW. De streepjes, vorig jaar nog verrassend finalist, kwamen geen moment in de wedstrijd. Evenals vorig jaar maakte Hardinxveld een prima indruk en toonde aan in de zaal prima uit de voeten te kunnen. Opvallend in dit duel was dat beide keepers Wilco de Pender (SVW) en Marco van der Linden (Hardinxveld) beiden een tijdstraf van twee minuten kregen. Beide keren werd de gelegenheidskeeper gepasseerd. Een terechte overwinning voor de roodbroeken uit Hardinxveld, dat toch een, vooraf gedachte concurrent voor de poulewinst, direct op achterstand zette.

Doelpunten: SVW: Erik den Hartog, Mike Venderbos. Hardinxveld: Leo van der Linden (2x), Jeroen Bakker, Dennis Vogel, Benjamin de Graaf.