SGP-ChristenUnie beloont inzet van burgers met lo(o)fboompje

21 december 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Burgers die zich inzetten voor ons dorp verdienen het om in het zonnetje gezet te worden", meent de fractie SGP-ChristenUnie. Daarom heeft de fractie besloten om regelmatig iemand met een lo(o)fboompje te verrassen. ,,Met een loofboompje, de aanduiding voor een boom met bladeren, zwaaien we hen lof toe", aldus Flip Mak namens de fractie. Deze maand was de beurt aan mevrouw Kok, initiatiefnemer van de handtekeningenactie ‘Ik zeg nee tegen asbeststort’.

Sinds april 2009 zijn al vijf Sliedrechters met een lo(o)fboompje verrast. Shirley Lanser was de eerste. Zij voert een vurig pleidooi voor groene speelplekken voor de kinderen. Leo van Andel ontving een lo(o)fboompje voor het werk van de Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven. De familie Visser van de Molendijk kreeg een lo(o)fboompje omdat zij een oude dijkwoning ingrijpend verbouwde en daarbij het uiterlijk zo opknapte dat de typische stijl behouden werd. In september was de Voedselbank aan de beurt. De Voedselbank vervult een belangrijke rol voor mensen die te weinig geld hebben voor hun dagelijks levensonderhoud. In november werd Wout van Rees verrast met een lo(o)fboompje als blijk van waardering voor zijn grote inzet op allerlei gebied, van historische gebouwen tot een actie tegen nog meer gevaarlijk afval.

Mak: ,,We ontdekken telkens opnieuw dat heel veel inwoners van Sliedrecht zich bijzonder inzetten binnen ons dorp. De genoemde mensen doen dat voor zaken waar iedereen wel wat van weet. Maar intussen geldt onze waardering natuurlijk niet minder voor die velen die in stilte, buiten de schijnwerpers, zorgen voor een ander, voor hun woonomgeving, hun stoep, of actief zijn in een club of vereniging. Ook dát hoort bij het welzijn van Sliedrecht."

,,In de fractie hebben we al eens gezegd dat de houding van onze Sliedrechtse bevolking is: blik naar buiten, stevig naar binnen, en betrokkenheid met elkaar. Wie zijn taak serieus neemt gaat om te overleven, kent uitdagingen, weet van aanpakken, biedt structuur, is zelfstandig, zoekt nieuwe kansen, kortom: heeft de mouwen opgestroopt. De genoemde inwoners zijn er een voorbeeld van", aldus Mak.

advertentie
advertentie