Vuren brengt titelkandidaat Stedoco aan het wankelen

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op de vierde speelavond van het toernooi om Trias Champions Cup zorgde Vuren voor een sensatie door in een volle Oosterbliek titelfavoriet Stedoco op 2-2 te houden. Deze sensatie had nog groter kunnen zijn, want pas vlak voor tijd viel de gelijkmaker van Hoornaarse kant. Door dit gelijkspel ligt het in poule D weer helemaal open. Kozakken Boys verpletterde het toch niet zwakke Meerkerk met 9-1 en mag dus nog hopen de kwartfinales te halen. Lekvogels drukte Rijswijkse Boys wat vaster op de laatste plaats in groep E door met 3-1 te winnen. Peursum krijgt het nog lastig niet als laatste te eindigen in poule C door de nederlaag tegen VVAC (5-4). Sliedrecht verschafte zich een goede uitgangspositie door directe concurrent Sleeuwijk met 4-1 huiswaarts te sturen.

Rijswijkse boys - Lekvogels 2-3

Rijswijkse Boys zal na twee jaar afwezigheid op dit toernooi hun laatste wedstrijd moeten winnen om de laatste plaats in deze poule te ontlopen en daarmee het gevaar om weer te worden uitgeloot. De Boys uit Rijswijk verloren in een spannend en gelijk opgaand duel met 3-2 van Lekvogels, dat eveneens het toernooi startte met een nederlaag. Bij rust was de eindstand al bereikt. Beide teams konden geen gebruik maken van een man-meer situatie nadat een speler van de tegenpartij met een gele prent voor twee minuten op de stafbank moest plaats nemen.

Doelpunten: Rijswijkse Boys: Robert Biesheuvel, Arjan van Herpen Lekvogels: Arno Stravers, Thijs van Zessen, Cornelis ’t Lam

VVAC - Peursum 5-4

De Alblasserwaardse derby tussen VVAC en Peursum stond bol van de spanning. Beiden moesten winnen om volgend jaar niet te hoeven voorloten om weer te kunnen deelnemen. Voor de inmiddels weer goed gevulde tribunes hielden beide ploegen elkaar nagenoeg in evenwicht . Vooral na rust was het een aantrekkelijke partij na een ruststand van 1-1. Het scoreverloop droeg ook hier aam bij, doordat beide ploegen elkaar afwisselden met het verkrijgen van een voorsprong. Mede door de drie maal scorende Marcel Kroeze trok VVAC aan het langste eind.

Doelpunten: VVAC: Marcel Kroeze (3x), Adriaan Brandwijk, Adraan Brandwijk Peursum: Johan Nienhuis, Jeroen de Jong, Daan Carpentier, Marnik Korevaar.

Kozakken boys - Meerkerk 9-1

Kozakken Boys verscheen met een ijzersterke formatie in de Oosterbliek om via een grote overwinning tegen Meerkerk alsnog te proberen de volgende ronde te bereiken. Na de 10-2 oorwassing tegen Stedoco eerder dit toernooi moest er niet alleen gewonnen worden door de Boys, maar ook nog eens met grote cijfers, omdat het doelsaldo wel eens doorslaggevend zou kunnen zijn. Meerkerk, toch niet een kinderachtig team werd vrijwel de gehele wedstrijd vast gezet op eigen helft. Bij rust was de marge al drie (4-1), waarna de Werkendammers uitliepen naar 9-1, waarbij Frans van der Steenhoven met zijn vier doelpunten een groot aandeel had.

Doelpunten: Kozakken Boys: Frans van der Steenhoven (4x), Manu Dagher (2x), Imdat Solmaz, Dennis Verhoef, Arjan van Vuuren. Meerkerk: Sjoerd Vink

Vuren - Stedoco 2-2

In een bloedstollende wedstrijd hield Vuren de grote favoriet voor de titel, Stedoco op 2-2. Het hanteerde, met name in de eerste helft, een soort van handbalverdediging voor doelman Ron de Joode, waar voor Stedoco geen doorkomen aan was. Vuren deed dat op een uitstekende manier, maar deed nog veel meer. Hun aanvallen, voor rust wat sporadischer dan erna, waren levensgevaarlijk en doelman Wilco den Tuinder moest alle zeilen bij zetten om Vurense treffers te voorkomen. Het duurde tot de 19e minuut voordat Stedoco eindelijk een bres kan slaan in de hechte verdediging van Vuren. Al snel na rust bracht Vuren de stand in evenwicht en ging steeds beter spelen. Stedoco had meer dan de handen vol en het was niet eens verrassend toen Vuren op 2-1 voorsprong kwam. Dat gebeurde door de beste man op het veld, Hans Bos. Eén minuut voor tijd kwam Stedoco toch nog naast Vuren (2-2). Onder applaus verlieten beide ploegen even later de speelvloer, maar zeker Vuren verdiende een dergelijk afscheid van de bomvolle tribunes.

Doelpunten: Vuren: Hans Bos, Kevin Meerens Stedoco: Ferhat Kaya, Peter van der Heijden

Sleeuwijk - Sliedrecht 1-4

Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen, dus zouden bij winst goede zaken doen. Een spannend potje zou je verwachten, maar niets was minder waar. Sliedrecht kende weinig moeite met het wat tegenvallende Sleeuwijk en liep uit naar een regelmatig 4-1 overwinning, na een 3-0 ruststand. Evenals eerder tegen VVAC was Niels Bot met twee treffers de man met het meeste rendement. Bot gaat met een totaal van zes doelpunten aan de leiding in het topscorerklassement.

Doelpunten: Sleeuwijk: Maarten de Bruyne Sliedrecht: Niels Bot (2x), Hakan Tokul, Jos de Jong.