Ingezonden brief: 'Strooibeleid, alleen doorgaande wegen en Singel'

25 december 2009 om 00:00 Nieuws

Het strooibeleid in Sliedrecht is zo, dat er alleen gestrooid wordt op doorgaande wegen volgens de gemeente. Toch mag het dan opmerkelijk genoemd worden dat de Adriaan Volkersingel wel gestrooid wordt en de straat rond het rouwcentrum niet. Er zijn diverse condoleances en begrafenissen geweest waarbij (oudere) mensen zich niet staande konden houden of schaatsend achter de rouwende stoet aan moesten. Er zijn diverse mensen gevallen die hun steun kwamen betuigen. De gemeente heeft hier kennelijk geen boodschap aan en strooit rond het rouwcentrum niet. Nu vraag ik me af wat de gemeente een doorgaande weg vindt. Volgens mij rijden er op doorgaande wegen ook bussen en vrachtwagens, maar ik heb nog nooit iemand op de bus zien wachten op de Singel.

De gemeente mag zich af gaan vragen hoe ze hun strooibeleid in de toekomst gaan invullen. En ik hoop dat de weg rond het rouwcentrum hier ook een plaats in krijgt.

De gemeente heeft wel geld om voor diverse zaken peperdure adviesbureaus in te huren, maar een aantal extra manschappen voor het strooien van de wegen en straten kan er kennelijk niet af.

Naam bij de redactie bekend

advertentie
advertentie