LRC eerste kwartfinalist, Unitas op drempel

25 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - LRC stapte woensdagavond als eerste de kwartfinales van het Trias Champions Cup toernooi binnen na hun niet echt overtuigende overwinning op het verrassend weerstand biedende Raptim. Unitas ging op jacht naar een grote score tegen Asperen om zich een goede uitgangspositie te geven om als nummer twee toch nog verder te gaan. Het arme Asperen werd met 16-0 het slachtoffer van de Gorcumse dadendrang. Ameide staat er na de 6-4 zege op Streefkerk goed op. Almkerk won toch wat verrassend van Hardinxveld met dezelfde cijfers. SVW won ook in deze poule (5-3) van Arkel en mag met de wedstrijd tegen Almkerk nog in het verschiet ook nog hopen een vervolg.

Streefkerk - Ameide 4-6

Ameide lijkt op weg naar de kwartfinale, nadat het in een directe ontmoeting met Streefkerk afstand nam van hun naaste belager, wanneer je daarvan mag spreken na één wedstrijd. Maar in een reeks van drie kun je die conclusie wel trekken. De wedstrijd tussen deze beide clubs aan de Lek was dus zeker van belang. Beide ontliepen elkaar nauwelijks in dit leuke potje. In de slotfase liep Ameide, dat in Wilco Rietveld haar doeltreffendste speler had, naar een 4-6 zege. Na de 1-0 achterstand in de tweede minuut, kwam het in het vervolg van deze wedstrijd steeds op voorsprong, maar Streefkerk toonde veerkracht door ieder keer weer langszij te komen, tot de laatste minuten, toen het zich dus gewonnen moest geven.

Doelpunten: Streefkerk: Arie Tuytel, Justus Boel, Robert van Herk, Pieter Lagendijk. Ameide: Wilco Rietveld (3x), Robbin Tamming (2x), Aart Jan de Wit.

Hardinxveld – Almkerk 4-6

Ook in de tweede wedstrijd van deze avond was er weinig krachtsverschil en ook deze ging tussen twee ploegen die hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. De inzet was dus de koppositie in poule F en een belangrijks stap in de goede richting om door te gaan. Almkerk nam al snel een 2-0 voorsprong, maar nog voor rust kwam Hardinxveld terug tot 2-1. Vervolgens liep Almkerk naar een veilig lijkende voorsprong van 4-1. Hardinxveld werd echter sterker en kwam terug tot 4-3. Het verprutste echter een groot aantal enorme kansen om langszij te komen en er misschien zelfs wel overheen te gaan. Aan de andere kant was Ameide veel effectiever en scoorde nog tweemaal, waar Hardinxveld dat nog maar één keer deed. Ameide deed goede zaken.

Doelpunten: Hardinxveld: Richard Zwakhals, Pieter van der Linden, Wouter Romeyn, Benjamin de Graaf. Almkerk: Erwin van Brugge (3x), Machiel Roubos (2x) , eigen doelpunt Hardinxveld.

Arkel – SVW 3-5

SVW, dat zaterdag klop kreeg van Hardinxveld, speelde opnieuw vrij slap en had de handen meer dan vol aan Arkel, dat doelman Edwin van der Zouwen regelmatig op de proef stelde. De winnaar van dit duel zou kansrijk blijven om naar de kwartfinales te gaan, dus je zou veel strijd verwachten. Arkel leverde die wel en durfde ook voor de aanval te kiezen tegen de finalist van vorig jaar. Het verkleinde op slag van rust de achterstand van 2-0 naar 2-1 en kwam later zelfs op 2-2. Nadat SVW was uitgelopen naar 2-4 kwam Arkel opnieuw dichterbij en kregen de streepjes het nog knap benauwd, maar scoorden toch nog een vijfde treffer. Grote man bij hen was Dennis Vroegh die verantwoordelijk was voor drie doelpunten. Zij pakten dus wel de drie punten, maar waren niet in staat ook te werken aan het doelsaldo wat nog wel eens beslissend kan zijn in deze groep.

Doelpunten: Arkel: Vincent Vulpenhorst, Joey Assendorp, Rick van Vulpen. SVW: Dennis Vroegh (3x), Sjors Vonk, Mike Venderbos.

Unitas – Asperen 16-0

Unitas deed wat het doen moest in de jacht om nog als nummer twee naar de kwartfinales te gaan. Het moest niet alleen winnen, maar met zo veel mogelijk doelpunten, want het doelsaldo zal, als zo vaak, beslissend zijn. Het verpletterde het arme Asperen, dat met 16-0 van het veld werd geblazen. Het klassenverschil was enorm en Unitas maakte hiervan gebruik door een aantal heel fraaie doelpunten, want het speelde niet alleen uiterst effectief, maar schuwde een portie show ook niet om het publiek te vermaken. De beste man bij de roodbroeken was andermaal Mark Daalderop, niet alleen vanwege zijn vaardigheden als zaalvoetballer, maar hij scoorde ook maar liefst zeven keer. Ook Gert van de Oudenallen gaf aan zich goed thuis te voelen in de Oosterbliek, want hij gaat steeds beter spelen en trof vier maal doel.

Doelpunten: Unitas: Mark Daalderop (7x), Gert van den Oudenallen (4x), Zeeki Laati (3x), Fitim Meha, Soheil Khatibi.

Raptim – LRC Leerdam 3-6

Wie dacht dat dit een walk-over zou worden voor de glasstadbewoners kwam bedrogen uit. Vooral in de tweede helft had LRC de handen vol aan het felle en bij vlagen sterk spelend Raptim. Het stond bij rust met 0-3 voor, maar raakte daarna helemaal de weg kwijt. Nadat Raptim tweemaal de paal raakte werd het eerst nog 0-4, maar daarna werd Raptim steeds sterker en zocht steeds meer de aanval. Hun aanvalsdrift werd beloond met twee doelpunten zodat het bij een stand van 2-4 nog even benauwd werd voor LRC. Dat zag een strafschop van Luciano van Harlingen gestopt worden door Raptim doelman Jakub Uysal. LRC wist hun matige vertoning met een magere 6-3 overwinning af te sluiten, maar zal verre van tevreden zijn over de wijze waarop dit gebeurde. Raptim kon na deze nederlaag met opgeheven hoofd het toernooi verlaten, want het had prima weerstand geboden tegen titelfavoriet LRC, dat om die titel te pakken toch wat sterker voor de dag zal moeten komen.

Doelpunten: Raptim: Ayhan Uslu (2x) Hasan Demirel. LRC: Ali Yilmaz (3x), Willem Looyen (2x), Luciano van Harlingen.