Tuinvogeltelling bij Vogelwacht

28 december 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - In het weekend van 23 en 24 januari is er weer de nationale tuinvogeltelling. Op zaterdag 23 januari doet ook de Natuur – en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA) daar aan mee in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA).

De siertuin en de heemtuin van de NVWA zijn vogelvriendelijk ingericht. Zeker in deze koude winter doen vele vogels zich te goed aan de vetbollen, pinda’s, strooivoer en andere lekkernijen. Bij het SNCA zijn vanuit de goed verwarmde zaal de tuinvogels als kool- en pimpelmees, de mus, merels, vinken, winterkoninkjes en roodborstjes goed waar te nemen en te tellen.

In het bijzonder zijn kinderen van harte welkom mee te doen met de tuinvogeltelling door 30 minuten lang alle soorten vogels te tellen. Daarna kan iedereen de aantallen en soorten doorgeven via internet aan Vogelbescherming Nederland of genieten van de vogels. Specifieke kennis van vogels is niet noodzakelijk. Bij de NVWA zijn posters en voorbeeldkaarten beschikbaar om de tuinvogels te herkennen. Meer informatie over deze landelijke teldag is te vinden op www.tuinvogeltelling.nl. Ook is een digitale vogelgids beschikbaar.

De vogeltelling vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur bij het SNCA aan de Matenaweg 1 in Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos bij Wijngaarden (0184-412618).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie