Pijnbehandelcentrum ASZ verbouwd

Nieuws

SLIEDRECHT - Mede dankzij twee grote donaties van de Stichting Vrienden van het Albert Schweitzer ziekenhuis konden in het (bijna) voorbije jaar twee afdelingen van het ziekenhuis ingrijpend worden verbouwd. In de locatie Sliedrecht onderging het Pijnbehandelcentrum een interne verbouwing, waardoor uitbreiding mogelijk wordt. Op de locatie Dordwijk werd de zogeheten High Care Dialyse opnieuw ingedeeld, waardoor drie extra behandelplekken ontstonden. Aan beide ingrepen droeg de stichting 100.000 euro bij, dus twee ton in totaal.

De ‘Vrienden’ schonken deze grote bedragen tijdens hun jubileumjaar 2008, waarin de stichting vijftig jaar bestond. In de loop van 2009 werden de verbouwingen uitgevoerd. Nu ze allebei afgerond zijn, kreeg het bestuur van de stichting eerder deze maand rondleidingen over de beide afdelingen.

Het Pijnbehandelcentrum in het Sliedrechtse ziekenhuis behoort tot de modernste centra van Nederland en wordt bezocht door patiënten uit het hele land. Alle patiënten met chronische pijnen kunnen hier worden behandeld. Ook is er dagelijks spoedspreekuur voor patiënten met pijn bij kanker, acute herniaklachten of gordelroos. Specialisten passen de nieuwste inzichten en technieken van pijnbestrijding toe. In het Pijnbehandelcentrum voeren vier anesthesiologen jaarlijks 2400 behandelingen uit. Dit aantal is groeiende.

De dialyseafdeling biedt zorg aan patiënten met nierproblemen, bij wie het nodig is dat een dialyseapparaat de functie van de nieren (tijdelijk) overneemt. De High Care Dialyse op locatie Dordwijk ontvangt patiënten die hierbij zeer veel bijkomende zorg nodig hebben.

De Vrienden van het Albert Schweitzer ziekenhuis zetten zich in voor de beste zorg aan patiënten en een zo aangenaam mogelijk verblijf, daar waar een regulier ziekenhuisbudget net niet toereikend is. De stichting werft fondsen via donateurschappen, schenkingen, sponsoring en inzameling. Bram Lingen, voorzitter van de Vrienden, noemde tijdens het recente bezoek aan het Pijnbehandelcentrum de donatie ‘een absoluut nuttige investering’. ,,Tijdens ons bezoek kregen we perfecte uitleg over de manier waarop het geld is besteed. Het resultaat is een afdeling waar veel patiënten jarenlang profijt van zullen hebben. Ook het enthousiasme van het team valt op. De medewerkers stralen werklust en vertrouwen uit. Ik denk dat patiënten hier heel tevreden weggaan."

Op de foto: Tijdens het bezoek van de Stichting Vrienden van het Albert Schweitzer ziekenhuis aan het Pijnbehandelcentrum geeft anesthesioloog Hans Aukes (links) uitleg over pijnbestrijding. Verder v.l.n.r. anesthesioloog Ismail Gültuna, voorzitter Bram Lingen van de Vrienden, ziekenhuislocatiemanager Elly van Wingerden en nurse practitioner Tanja Hamm.

advertentie