Dialezing bij NVWA over de Alpen en Pyreneeën

Nieuws

WIJNGAARDEN - Jan Trapman geeft op donderdag 14 januari voor de Vogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard een lezing over de Alpen en de Pyreneeën, waarbij de natuur centraal staat. Jan is een bekend natuurfotograaf uit de Alblasserwaard, die al meerdere lezingen op zijn naam heeft staan.

De natuur in de bergen is buitengewoon rijk aan flora en fauna. De wandeling, of dialezing, start vanuit het dal en gaat steeds hoger de bergen in. Tijdens het wandelen door de bergen is te zien dat er steeds een ander biotoop verschijnt. Soorten die in de dalen leven kunnen op de alpen-bergweiden waar de omstandigheden totaal anders zijn niet leven. Er is een grote verscheidenheid aan planten, insecten en vogels. En vooral de kleurenpracht van de dagvlinders zal tot de verbeelding spreken. Ook de ruige natuur in de Pyreneeën is fraai, zeker als imposante vogels als de vale gier boven je hoofd cirkelen op zoek naar kadavers. Natuurlijk zijn ook verschillende reptielen zichtbaar die vaak goed verscholen tussen de vegetatie rondscharrelen.

De diapresentatie wordt verdeeld in twee maal 50 minuten en gehouden in Streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard, Matenaweg 1, Papendrecht (aan de westzijde van Wijngaarden). De zaal is om 19.00 uur open, aanvang 19.30 uur. De entree bedraagt €2,00, voor kinderen tot en met 12 jaar €1,00.

Voor vragen: Ad Kooij 078-6912038 of Arie Kolders: 0184-420592.

advertentie
advertentie