Kwartfinale eindstation voor Sliedrecht

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De kwartfinales van de Trias Champions Cup leverden in een stijf uitverkochte Oosterbliek geen verrassingen op. In drie van de vier wedstrijden was er sprake van te groot krachtsverschil om van echt spannende wedstrijden te kunnen spreken. Dat was wel het geval bij Heukelum tegen Ameide, waarin Sil van Putten zijn ploeg in de sudden-death verlenging naar de halve finale schoot. LRC had geen kind aan Streefkerk. Kozakken Boys won afgetekend met 5-2 van Sliedrecht en ook Unitas won ruim van Hardinxveld (9-4)

LRC – Streefkerk 13-3

Dat topfavoriet LRC niet veel moeite zou hebben met het verrassende Streefkerk lag eigenlijk in de lijn der verwachtingen. Het klassenverschil was groot. De gehele productie van Streefkerk werd verzorgd door Robert van Herk. LRC heeft weer een heel sterk collectief, dat bestaat uit louter bekwame zaalvoetballers, met als uitblinker de bijna foutloos spelende Ali Yilmaz, die ook nog eens driemaal scoorde. Ook Coen van der Waal, eveneens uitblinkend, deed dat. Zijn ploegmakker Willem Looyen deed dat zelfs nog één keer meer.

Doelpunten:LRC: Willem Looyen (4x), Coen van der Waal (3x), Ali Yilmaz (3x), Roel de Kruijk, Luciano van Harlingen, Jamal Aamri. Streefkerk: Robert van Herk (3x)

Heukelum – Ameide 4-3 (na verlenging)

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat dit een bijzonder onderhoudende en spannende partij zou worden. Heukelum leek na tien minuten al op rozen te zitten, daar het op dat moment al aan de hand van Joell Papilaja een veilig lijkende 3-0 voorsprong had. Daarna zakte het tempo en kwam Ameide volledig terug in de wedstrijd. Het stelde met name verdedigend orde op zaken en werd bij uitvallen steeds gevaarlijker. Na een 3-1 ruststand kwam Ameide terug tot 3-3 mede door twee doelpunten van hun topscorer Aart Jan de Wit. De spanning was om te snijden en na tweemaal twintig minuten was de stand nog in evenwicht. Hierna volgde een sudden-death en Heukelum was enkele malen dichtbij de bevrijdende treffer. Deze kwam er pas een kleine twee minuten voor het einde van de verlenging, die tien minuten zou duren. Sil van Putten werd na zijn beslissende doelpunt, vrije trap loeihard in de bovenhoek, bedolven door zijn medespelers en schoot zijn ploeg zodoende naar de halve finale.

Doelpunten:Heukelum: Joell Papilaja (2x), Sil van Putten, Gerard de Gram. Ameide: Aart Jan de Wit (2x), Robbert Bakker.

Sliedrecht – Kozakken Boys 2-5

Kozakken Boys kende weinig problemen met Sliedrecht en behoudens een korte periode nadat Sliedrecht van 0-4 terug kwam tot 2-4, was het niet echt een spannende ontmoeting. Kozakken Boys, met als opvallendste mensen Manu Dagher en Imdat Solmaz, stond al vlot op een ruime 4-0 voorsprong. Het liet daarna de teugels wat vieren, waardoor het Sliedrecht tot de eerder genoemde marge van twee liet terugkomen. Bij Sliedrecht was één van doelpuntenmakers Niels Bot, die daarmee zijn totaal op negen bracht. Ook uitblinker Umut Takac kon niet voorkomen dat Kozakken Boys het eindstation was voor zijn ploeg in de Trias Champions Cup.

Doelpunten: Sliedrecht: Hakan Tokul, Niels Bot. Kozakken Boys: Manu Gagher (2x),Sezer Sulum, Imdat Solmaz, Frans van der Steenhoven.

Hardinxveld – Unitas 4-9

Zonder tot echt hoogstaand voetbal te komen, bereikte titelverdediger Unitas de halve finale ten koste van Hardinxveld. Nadat Unitas onder aanvoering van Gert van de Oudenallen, een voorsprong van 4-1 zag slinken tot 3-4 hing er even een verrassing in de lucht, maar een bevlieging van Unitas-topschutter Mark Daalderop, die met twee goals binnen een halve minuut de marge weer op drie bracht, gooide de wedstrijd in het slot. De uitermate doelgerichte en vaardige spits scoorde vervolgens nog tweemaal voor zijn ploeg die bij vlagen wat fantasieloos speelde, maar zich wel verdiend onder de laatste vier schaarde.

Doelpunten: Hardinxveld: Nick van der Woude (2x), Richard Zwakhals, Michel Roza. Unitas: Mark Daalderop (4x), Gert van de Oudenallen (2x), Zeki Laati (2x), Fitem Meha.