LRC wint leuke finale van dapper Heukelum

3 januari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een tot de nok toe gevulde sporthal De Oosterbliek won LRC, zoals wel te verwachten was, de finale van de Trias Champions Cup van Heukelum met de cijfers 5-2. Voor LRC was dit de derde keer dat zij de beker wonnen. Andere namen, die in deze wisselbokaal gegraveerd zijn, zijn die van zevenvoudig winnaar SVW, Meerkerk en Unitas, die beiden eenmaal beslag legden op de eindzege. Eén keer werd het einde van de finale niet gehaald, dat was in de 10e editie (2006-2007), toen Christiaan Perrier zijn been brak in de wedstrijd van zijn toenmalige club, Unitas, tegen LRC en er werd gestaakt. Voor Heukelum was het de eerste keer dat het de finale haalde en dat wilde de club weten ook, want het werd gesteund door een enthousiaste aanhang, die hun ploeg bij de uitreiking van de tweede prijs een ovationeel gejuich bezorgden.

Bij de D-pupillen speelden Unitas en HSSC ’61 tegen elkaar, waarbij HSSC ’61 duidelijk de sterkere ploeg was. Ondanks goed keeperswerk van Owen Verduin, die pas in de finale zijn eerste tegendoelpunt incasseerde, won de ploeg uit Hei- en Boeicop afgetekend met 4-1. Lucas van Dam, echt een talent, scoorde tweemaal. Mitchel ’t Lam en Koen Looy deden dat eenmaal. De eretreffer van Unitas kwam van de voet van Rickie van Baalen.

Wat de D-pupillen niet lukte, was dat wel geval bij de B-junioren. Unitas won voor de vijfde maal op rij het toernooi in deze leeftijdscategorie. GJS werd met 2-1 verslagen. Bij Unitas kwamen de doelpunten van Nabil Adachour (2x), terwijl Remie Schuurman- Van Klaveren voor GJS doelpuntte.

Behalve aan de toernooiwinnaars werden er nog een aantal prijzen uitgereikt. Bij de D-pupillen werd Unitas-keeper Owen Verduin uitgeroepen tot “speler van het toernooi”. Bij de B-junioren was die titel voor Remie Schuurman-van Klaveren. (GJS).

De fair-play prijs ging bij de “Deetjes” naar Leerdam Sport en bij de “Beetjes” naar VVAC. Deze prijs werd niet alleen gebaseerd op het sportieve spel, maar ook op het algemene gedrag tijdens het toernooi van deze teams. Van de D-pupillen van Leerdam Sport is het vermeldenswaardig, dat zij speelden met de naam van Kika op de shirts en dat zij bij ieder doelpunt dit Kinderkankerfonds met vijf euro sponsoren

Bij het hoofdtoernooi werd LRC’aanvoerder Coen van der Waal gekozen tot “speler van het toernooi”. De man tussen de palen,die het meeste waardering kreeg was Heukelum doelman Chris Drost.

Topscorer werd Mark Daalderop van Unitas met 13 doelpunten Hij bleef Ali Yilmaz van LRC twee doelpunten voor.

advertentie
advertentie