We blijven nieuwsgierig naar woonverhalen

5 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Mogen we eens

binnenkijken in

een woonwagen?

SLIEDRECHT – Het Kompas mocht in 2009 al bij 15 woningen binnenkijken. Maar ook in 2010 blijven we nieuwsgierig en blijven we op zoek naar mensen die het leuk vinden om iets te vertellen over de historie van hun huis en/of over hun eigen woongeschiedenis. Was uw woning vroeger een bedrijf of winkel? Is het gebouwd onder architectuur? Al heel oud of net nieuw? Staat uw stulpje op een heel bijzondere plek? Woont u op een schip of ark of in een bouwkeet? Zit u nog in een authentiek dijkhuisje dat nauwelijks aan de tijd aangepast is? Laat het ons weten!

Maar ook naar de beweegredenen en ervaringen van de bewoners van de ‘bouwput’ Baanhoek West zijn we best benieuwd. En heel graag zouden we eens uitgenodigd worden om binnen te kijken in één van de gezellige woonwagens die Sliedrecht rijk is. Of bij Turkse of Marokkaanse Sliedrechtenaren.

Het gaat ons niet alleen om bijzondere, grote, mooie, dure en oude panden. Vooral ook mensen die van een heel gewoon (huur)huis of flatje iets bijzonders gemaakt hebben laten we graag aan het woord.

Als u zich aanmeldt voor ‘Het Kompas kijkt binnen bij …’ komt correspondent Margreet Strijker op visite om een kijkje te nemen en een interview af te nemen dat ongeveer een uurtje zal duren. Richard van Hoek maakt een foto van de bewoner(s) op een bijzondere plek in of bij het huis. Verder kunnen er interieur, verbouwings- of historische foto’s bij het artikel geplaatst worden.

Eerdere afleveringen van ‘Het Kompas kijkt binnen bij…’ zijn te vinden op de website van de Historische Vereniging: www.historie-sliedrecht.nl. Voor aanmelden of informatie: telefoonnummer 0184-612511 of email: kompas.sliedrecht@bdu.nl

advertentie
advertentie