Sliedrecht Sport zakt fors door het ijs

7 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Als de voortekenen niet bedriegen, dan eindigt het Europese avontuur van Sliedrecht Sport volgende week donderdag in het Tsjechische Brno. Gisteravond zakten de Sliedrechtse volleybalsters in hun eerste wedstrijd in de 1/16e finales van de Challenge Cup fors door het ijs: 0-3 (11-25, 16-25, 16-25).

Het jeugdige Kralovo Pole Brno (gemiddelde leeftijd 20 jaar) was op alle fronten veruit de meerdere over een hopeloos falend Sliedrecht dat in amper 60 minuten naar een schier kansloze achterstand werd gespeeld. Het feit, dat Sliedrecht Sport de 11 punten uit de eerste set te danken hadden aan persoonlijke fouten aan de andere kant van het net geeft overduidelijk aan, dat het collectief van coach Meino Rozendal weinig in te brengen had tegen de jeugdige Tsjechen, die vanuit een sterke verdediging de basis legden voor de optimale zege.

Meino Rozendal had na afloop moeite een aanwijsbare oorzaak te vinden. ,,Dit is onverklaarbaar na een voorbereiding waarin goed en scherp is getraind, maar waar vanavond niets van was terug te vinden. Het lijkt grootspraak, maar ik ben ervan overtuigd, dat ze in Brno nog niet van ons af zijn."

De return wordt op donderdag 14 januari afgewerkt, aanvang 18.00 uur.

advertentie
advertentie