Wijk C door de jaren heen

8 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT- In het Sliedrechts Museum is vanaf zaterdag 16 januari een grote verzameling foto’s tentoongesteld, samengesteld door de werkgroepen van de Historische Vereniging Sliedrecht. Na de tentoonstelling van Wijk A en Wijk B betreft het nu dorpsgezichten van de vroegere Wijk C, die begon bij de Grote Kerk en eindigde bij de Tolsteeg.

Veel is er gesloopt, verbouwd of veranderd in de loop van de twintigste eeuw: de stoephuisjes, scholen, kerken en winkeltjes. Op menig foto is het straatleven uit die tijd terugzien: weinig auto’s, wel veel fietsers en voetgangers. Opmerkelijk is de 4 meter lange tekening van het dijkprofiel van Wijk C zoals die er in de jaren vijftig uitzag. De foto’s hangen in de lijn van de dijk: van de Grote Kerk naar de Tolsteeg.

Van elke foto kan een kopie worden aangevraagd die kosteloos digitaal wordt verstuurd.

De expositie in de ir. Boszaal wordt geopend op 15 januari door Wout van Rees, die tevens een fotoboek over Wijk C presenteert aan de voorzitter van de Historische Vereniging Sliedrecht. Een fotoboek met 260 foto’s, met als rode draad de jaren 50/60 van de twintigste eeuw. Het boek kost €14,90 en is te koop in het Sliedrechts Museum, bij boekhandel De Waard in de Kerkbuurt en op woensdagmiddag in het Onderhuys, Kerkbuurt 243 (dit is het Historisch Informatiecentrum van de Historische Vereniging Sliedrecht).

De foto’s van Wijk C die niet in het boek staan en ook niet zijn tentoongesteld, worden op dvd getoond. Zaterdags om 15.00 uur zijn er voordrachten en verhalen in onvervalst Sliedrechts dialect.

De expositie Wijk C is te zien tot 3 april. Het museum is gevestigd aan de Kerkbuurt 99-101 en geopend elke woensdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur. De ir. Boszaal is rolstoeltoegankelijk. Entree € 1,00.

advertentie
advertentie