Ingezonden: 'Groeten uit Kamp Holland'

11 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Ik zit sinds juli 2009 in Afghanistan en lees iedere week Het Kompas. Deze wordt mij opgestuurd door thuis en zo blijf ik mooi op de hoogte van het wel en wee in ons dorp. Om mijn dorpsbewoners op de hoogte te houden van mijn ervaringen en tegelijk gebruik te maken van de gelegenheid om een ieder te bedanken voor zijn/haar interesse, wil ik u vragen dit stukje te plaatsen:

Vanaf juli 2009, zit ik met delen van de staf van de 11e Luchtmobiele Brigade (AASLT) in de provincie Uruzgan. En wel op Kamp Holland, wat gelegen is bij de grote plaats Tarin Kowt. Met onze aanwezigheid, garanderen we de veiligheid voor de burgermedewerkers en militairen van het PRT (Provinciaal Reconstructie Team). Daardoor kunnen zij samen met een aantal grote en kleinere NGO’s (Non Gouvernementele Organisaties) het land helpen met de wederopbouw en het vormen van een beter bestuur.

Helaas gaat dat niet altijd zonder slag of stoot en vooral de bermbommen spelen ons hier regelmatig parten. Maar ook bestuurlijke ongehoorzaamheid en corruptie zijn hier van alle dag.

Ondanks dat de veranderingen moeizaam lijken te gaan, is er, terugkijkend op een half jaar, best al veel veranderd. Toch is er nog genoeg te doen en is het afhankelijk van het besluit van onze politiek, of we aanwezig blijven dan wel weggaan uit deze provincie.

Nog heel even en ik ben weer terug bij mijn fijne gezin in Sliedrecht, waar ik weer kan genieten van hen en alle luxe en vrijheid die het leven ons in Nederland biedt. Iets wat je na een lange periode van een minimum aan luxe en privacy weer enorm kunt waarderen.

Om alvast een beetje in de stemming te komen, heb ik een foto van mezelf laten maken bij ons monument op Kamp Holland. Dat heb ik gedaan met de vlag en het tenue van onze plaatselijke voetbalvereniging. Op die manier wil ik alle leden, maar ook alle anderen danken voor hun interesse en support in de afgelopen periode. Of het nu met een mailtje was, een brief of soms zelfs een pakketje. Ieder deed dat op zijn manier en heeft het voor mij mogelijk gemaakt, deze uitzending voor mij persoonlijk te doen slagen.

Het gaat jullie allen goed en ik wens alle leden van onze VV Sliedrecht alvast een sportieve en succesvolle voortzetting van het seizoen 2009-2010.

Adjudant Tony

Staf Task Force Uruzgan -7

11e Luchtmobiele Brigade (AASLT) “7 december”

Tarin Kowt, Afghanistan

advertentie
advertentie