Cursus stoelmassage van Rivas Extra

18 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage van hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen. Na een stoelmassage voelen deelnemers zich ontspannen en verfrist, doordat de bloedsomloop is gestimuleerd.’’ Rivas biedt op de dinsdagen 2, 9, 16, 23 en 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur een cursus stoelmassage aan in Waerthove aan de Kerkbuurt 200.

,,Het is tevens een zeer effectieve manier om de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen”, aldus een Rivas-woordvoerster. ,,Bovendien hebben zij geen dure massagestoel nodig. Stoelmassage is ook een uitkomst voor mensen die niet op hun buik kunnen liggen, bijvoorbeeld na een operatie of bij zwangerschap. Het neemt slechts weinig tijd in beslag en kan gemakkelijk op de werkplek of in een huiskamer worden gegeven.”

De cursus Stoelmassage heeft raakvlakken met de Touch Pro-massage, maar is daarnaast uitgebreid met een mix van massagegrepen uit verschillende massagestijlen bijvoorbeeld uit de Klassieke massage, de Ayurvedische massage en de drukpuntmassage.

De massage kan over de kleding heen worden gegeven, maar tijdens de cursus leer je op de blote huid te masseren. De cursus is geschikt voor iedereen. Belangstellenden hoeven geen ervaring te hebben met massage. Ook mensen die last hebben van reuma, kunnen de cursus volgen. ,,De ervaring is zelfs dat door gebruik van de handen, de vingers en handen soepeler worden en ze minder last hebben van je handen", benadrukt de woordvoerster. Deelnemers moeten vooraf een vragenlijst invullen zodat de docent kan bepalen of deelname vanuit medisch oogpunt verantwoord is.

De kosten bedragen 110 euro inclusief cursusmateriaal. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting. Veel ziektekostenverzekeraars geven bovendien een vergoeding voor deze cursus. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Dat kan via Rivas Zorglijn, telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie