Sliedrecht Sport nadert belangrijke tweesprong

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Komend weekeinde staat Sliedrecht Sport voor de belangrijke opgave om invulling te geven aan één van de doelstellingen voor dit seizoen: deelname aan de kampioenspoule in de DELA-League. Als de pupillen van trainer-coach Meino Rozendal de laatste thuiswedstrijd in de voorronde van de competitie met ruim verschil (3-0 of 3-1) winnen van hekkensluiter Summa Peelpush, dan kan men zich gaan opmaken voor deelname aan de kampioenspoule met de top 3 van Nederland : Pollux, Amstelveen en Weert.

Zeker geen onmogelijke opgave, maar ook niet ééntje om met een misplaatst gevoel van onderschatting mee aan de slag te gaan, omdat het piepjonge Limburgse team (gemiddelde leeftijd 20 jaar) onlangs nog streekgenoot VC Weert tot een vijfsetter dwong in eigen sporthal. Eerder dit seizoen won men met 1-3 in het Limburgse, waar Peelpush inmiddels zonder druk de tweede helft van het seizoen tegemoet kan zien omdat het al zeker is van prolongatie van deelname aan de DELA-League door het wegvallen van Longa’59. De wedstrijd van a.s. zaterdag in De Stoep begint om 19.30 uur.

De resultaten van de laatste weken hebben het nodige losgemaakt binnen de selectie van Sliedrecht Sport. De gevoelige tikken, die in Europees verband werden uitgedeeld door het Tsjechische Kralovo Pole Brno, misten hun uitwerking niet binnen de groep, waar trainer-coach Meino Rozendal openlijk het boetekleed aantrok door de discussie te openen met de vraag of hij wel de juiste man was op de juiste plaats en of hij als eindverantwoordelijke wel de juiste snaar wist te raken bij de selectie. In sommige wedstrijden in de eerste helft van dit seizoen bleek Sliedrecht Sport een willoos slachtoffer van de tegenstander en ontbrak de strijdlust en de passie, jarenlang reeds het paradepaardje.

Met die wetenschap op zak ging Sliedrecht Sport dan ook afgelopen zaterdag de strijd aan met koploper Heutink Pollux uit Oldenzaal, dat in de eerste set van de wedstrijd de handen vol had aan de gemotiveerde gastvrouwen van sporthal De Stoep, waar het dubbeltje bij een 23-23 stand door twee onachtzaamheden alsnog de kant opviel van het team van coach Jan Berendsen. Zonder Fanny Lafeber, die herstellende is van een knieblessure en tot overmaat van ramp ook nog door een darmvirus was geveld, leek de basis gelegd voor een spannend avondje in De Stoep, echter met die eerste set was het beste deel uit Sliedrechts perspectief al gespeeld. Naarmate de wedstrijd vorderde viel de service druk weg bij de thuisclub en kon de sterk getalenteerde koploper uit Oldenzaal naar hartelust het eigen spelletje spelen, waarbij een talent als de 17-jarige (!) Ilse Oude Luttikhuis een groot aandeel had in de score. Met de setcijfers 23-25, 19-25 en 20-25 haalde Pollux het volle rendement uit de wedstrijd, en kon Sliedrecht Sport terugzien op een wedstrijd waarin het tenminste weer bij vlagen de passie uitstraalde die het publiek op de tribunes graag ziet.

Over drie weken staat Sliedrecht Sport in de kwartfinale van het nationaal bekertoernooi in Amstelveen tegenover Supercup-houder TVC. Geen gemakkelijke loting voor de vrouwen uit de Alblasserwaard, die bij winst een volgende opponent uit de top van de DELA-League treffen, n.l. Pollux of Weert.

advertentie
advertentie