Open dag van Anders Actieven

22 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De vrijwilligers van Anders Actieven houden vrijdag 29 januari in gebouw De Reling aan de Industrieweg een open dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op deze dag heeft iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met verscheidenheid aan de hobby’s die daar uitgevoerd en aangeboden worden.

Er zijn diverse cursussen die onder begeleiding van vrijwillige docenten gedaan worden. Voorbeelden zijn: computeren voor beginners en gevorderden, cursus fotobewerken gegeven en digitale fotografie. Maar ook het vrij tekenen, aquarellen en olieverf schilderen komt bij de Anders Actieven uitgebreid aan bod onder deskundige begeleiding van vrijwilligers.

Verder zijn er een paar clubs die zich bezighouden met handwerken en creatief bezig zijn en ook de visliefhebbers komen ruim aan bod. Iedere week op donderdagmiddag wordt er zomer en winter gevist op diverse plaatsen in Sliedrecht of in de buurt hiervan.

Tenslotte komen mensen die graag met hout werken bij de Anders Actieven aan hun trekken. Hier wordt geleerd om mooi Fries houtsnijwerk te maken onder leiding van een deskundige docent. Tevens is het mogelijk om in de houtwerkplaats met professionele machines wat grotere dingen te maken van hout. Hierbij kunnen de deelnemers zelf bedenken wat ze willen maken, van een ouderwetse stoof tot een modern tafeltje of speelgoed voor kinderen.

Het gaat bij de Anders Actieven niet alleen om het doen van een cursus of maken van dingen, maar ook om de gezelligheid. In de loop van een ochtend- of middagdeel wordt een kopje koffie of thee gedronken tegen geringe kosten. Iedereen, jong of oud, die door een of andere oorzaak buiten het arbeidsproces is terecht gekomen of huisvrouw is kan aan de verschillende activiteiten mee doen.

Alles is nog eens na te zien op de website van de Anders Actieven, www.andersactieven.nl. Voor inlichtingen: 0184-410925 elke werkdag van 9.30 uur tot 11.30 uur. Ook een email sturen is mogelijk naar: info@andersactieven.nl.

advertentie
advertentie