Wie volgt Nienke de Waard en Aart van Wijk op?

24 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op vrijdag 5 februari is het theater De Lockhorst in Sliedrecht weer het toneel voor de jaarlijkse sportverkiezingen. De werkgroep Sportverkiezingen Sliedrecht geeft om 19.30 uur het startsein voor het Sliedrechtse Sportgala 2010. Wie zal de opvolger worden van Aart van Wijk (sportman 2008) en Nienke de Waard (Sportvrouw 2008)?

In de opzet is een kleine wijziging aangebracht. Zo worden alle voorgedragen sportmensen, -ploegen of -verenigingen uitgenodigd en zal er op de avond van het gala zelf pas bekend gemaakt worden wie er genomineerd zijn. Voor deze opzet is gekozen, omdat er veel aanmeldingen zijn binnengekomen.

In de categorie Sportvereniging van het jaar 2009, is met één van de sterkste jeugdafdelingen, een professioneel beleid en een groot aantal gemotiveerde vrijwilligers Volleybal Sliedrecht Sport één van de kanshebbers. De concurrentie in deze categorie komt van vv Sliedrecht en SKC Merwede. Ook bij deze verenigingen is een aantal mensen een meerjarig beleid aangegaan om hun club naar een hoger plan te tillen. Ook het aantal vrijwilligers, leden en activiteiten blijft groeien bij deze clubs.

Bij de categorie Sportploeg van het jaar 2009 zijn er vijf ploegen voorgedragen. De dames 2 van Volleybal Sliedrecht Sport hebben het afgelopen jaar een mooi jaar gehad, met als klap op de vuurpijl de promotie naar de eerste divisie. De concurrentie komt hier ondermeer van DWF. DWF heeft twee voordrachten gekregen. Namelijk de selectie waterpolo en de zwemselectie. Beide mochten in 2009 bloemen in ontvangst nemen en de champagne ontkurken na het behalen van het kampioenschap. Met een geweldige vondst onder water heeft ook het duikteam van Moby Dick een voordracht mogen ontvangen. Een sportploeg die niet mag ontbreken in dit rijtje is de selectie (team 1 & 2) van SKC Merwede. Ook zij mochten het seizoen afsluiten met een kampioenschap.

Waar de lat het hoogst ligt, is bij de categorie Sportvrouw van het jaar 2009. De voorgedragen dames spelen allen op het hoogste nationale niveau. Voetbalster Esther Lakerveld dankt haar voordracht aan de selectie voor het Nederlands dameselftal onder de 15 jaar. Dat de prestaties van wielrenster Josien van Wingerden dit jaar niet onopgemerkt zijn gebleven, blijkt uit het feit dat ze dit jaar een profcontract heeft mogen tekenen bij Leontine.nl. Dat team wordt getraind door oud-wereldkampioene Leontine van Moorsel-Zijlaard.

Voorgedragen is ook Kyokusin karateka Sharon de Bruin. Zij mocht na een 4,5 uur durend examen de zwarte band in ontvangst nemen. Ook volleybalster Mariska Koster heeft een voordracht op zak. Zij wordt gezien, in volleyballand, als één van de beste middenaanvalsters van Nederland.

Voor de verkiezing van Sportman van het jaar 2009 zal een heuse titanenstrijd gevoerd moeten gaan worden, want ook dit jaar is de winnaar van vorig jaar, Aart van Wijk, weer voorgedragen. Hij werd Nederlands kampioen hele triatlon. Een andere voordracht is die van skiër Jeffrey Brouws die afgelopen jaar in Oostenrijk het overall klassement van de Kids-cup heeft gewonnen. Volleyballer Willem op 't Hof dankt zijn voordracht aan zijn opvallende rol in het heren 1 team van Volleybal Sliedrecht Sport. Wekelijks is hij één van de uitblinkers in dit team. Ook Kyokushin karateka Guus van Wingerden is voorgedragen. Guus onderging in 2009 het IBK examen kyokushin karate zwarte band, een 3-daags evenement in Emmen waarbij hij na het afgelegde examen de zwarte band in ontvangst mocht nemen. Een andere voordracht op internationaal niveau is die van Rick Stuy van de Herik. Hij heeft een heel goed voetbaljaar achter de rug met als bekroning de selectie voor het Nederlands elftal onder de 17 jaar en een 3 jarig profcontract bij Sparta Rotterdam.

De Werkgroep Sportverkiezingen Sliedrecht heeft voor een avondvullend programma vol entertainment gekozen. Tijdens het gala zijn er optredens van dansgroepen van Synergos. De toegang voor dit spektakel is gratis.

advertentie
advertentie