Resultaten gescheiden afval inzamelen

25 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sinds november 2009 haalt de gemeente Sliedrecht plastic afval gescheiden op. In de eerste maand werd totaal 5300 kilogram opgehaald, in december steeg dit aantal naar 8280 kilo. Het aantal kilo’s daalde weer in de maand januari naar 7420 kilo. De gemeente doet een beroep op haar bewoners om deze daling om te buigen in een stijging. Het streven van de gemeente Sliedrecht is om elke maand één kilo plastic verpakkingsafval per huishouden op te halen. Een huishouden heeft gemiddeld 20 kg plastic verpakkingsafval per jaar.

Het plastic afval wordt eenmaal per vier weken opgehaald. Het afval moet vóór 7.30 uur ’s morgens op de gebruikelijke aanbiedplaats van minicontainers neergezet worden in de daarvoor bestemde zakken. Bij hoogbouw is dit de plek waar het grofvuil staat. Dinsdag 2 februari is de ophaalronde in Sliedrecht-west en woensdag 3 februari in Sliedrecht-oost.

Meer informatie over de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsmateriaal is te vinden op de website www.plasticheroes.nl of www.sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie