Synergos verliest door gebrek aan lengte en wissels

25 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met slechts zeven dames speelde Synergos zaterdag een sterke thuiswedstrijd tegen Divine, ondanks de afgetekende cijfers op het scorebord na afloop: 31-66. De tevredenheid moest gezocht worden in het feit dat er hard geknokt werd, maar vooral door het gemis aan lengte en aan wissels zat er geen overwinning in.

De wedstrijd werd geopend met een mooi raak schot van Patricia Hoogendoorn. Het tempo lag bij de tegenstanders vrij hoog en zij maakten hier gebruik van door snel de bal te onderscheppen en vervolgens te scoren. De dames lieten zich niet uit het veld slaan en lieten de tegenpartij niet te ver uitlopen door in de laatste paar minuten van de eerste periode nog enkele malen te scoren. Na de eerste periode was de stand 11 voor Synergos tegen 19 voor Divine.

Ook in de tweede helft lag het tempo hoog. Maar er werd door Synergos goed snel rondgepasst en hierdoor zagen de dames kans om vrij te komen en werd er goed samengespeeld. De concentratie was bij de dames hoog en er werd gevochten voor de bal. Doordat het tempo zo hoog lag en er weinig gewisseld kon worden, raakte de dames wel wat vermoeid. Maar ondanks de vermoeidheid eindigde de tweede periode met 21 voor Synergos tegen 31 voor Divine.

In de derde helft werd de verdediging goed dichtgehouden, waardoor de tegenstander moeite had vrij te komen. De dames van Synergos hadden echter hetzelfde probleem en kwamen hierdoor niet veel tot scoren. Ook door de vermoeidheid werden sommige passes onderschept door de tegenstander. Wat de dames ook misten was lengte. De rebounds waren daarom vaak voor de tegenstander.

In de vierde helft werd nog één keer gescoord door de dames. De wedstrijd eindigde met een stand van 31 voor Synergos tegen 66 voor Divine.

Scores: 12 punten Patricia Hoogendoorn; 6 punten Suzanne Groenendijk; 5 punten Wendela Hokken; 4 punten Tamara Plieger; 2 punten Manon de Gelder; 2 punten Jessica Hoogendoorn.

De volgende wedstrijd van de dames van Synergos is op 30 januari om 17.15 uur tegen de Klipperstars in Nieuw-Lekkerland.