Waardeburghplus viert tiende verjaardag

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Ter gelegenheid van het 10-jarige jubileum van Stichting Waardeburgh en de officiële start van Waardeburghplus werd er dinsdag 26 januari flink feest gevierd bij Overslydrecht één van de vier locaties van deze zorginstelling. De rode loper lag uit om alle medewerkers, vrijwilligers en andere genodigden te ontvangen in de grote witte feesttent. Men werd verwelkomd met koffie en warme stroopwafels. Tijdens het officiële gedeelte kreeg Burgemeester Boevée een levensgrote Waardeburghplus pas uitgereikt die symbool staat voor het allereerste exemplaar van dit pasje met ‘toegevoegde waarde’: ,,Ik hoor bij de doelgroep en ik voel me bij u thuis. Dankuwel.”

Door Margreet Strijker

In de toespraken werd vooral benadrukt dat de medewerkers en vrijwilligers zich goed geweerd hebben tijdens alle veranderingen van de laatste jaren. Herman Klop, voorzitter van de raad van bestuur verwoordt het als volgt:,,Bedankt voor uw werk, inbreng van kwaliteit en motivatie. En voor uw vertrouwen, want daar draait het om. Dienstbaarheid, kwaliteit en innovatie zijn onze pijlers. We richten ons op duurzaamheid en zoeken naar een goede balans tussen de mens en de financiën. We zijn een organisatie die zorgt, helpt en ondersteunt en het welbevinden van onze bewoners en cliënten staat centraal.” Martin Boevée voegt daaraan toe dat het op gebied van de wetgeving rond ouderenzorg en hulpverlening roerige jaren geweest zijn. ,,We kregen te maken met de gescheiden financiering van wonen en zorg. En er kwam onderlinge concurrentie van zorgverleners. De directie heeft volop gebruik gemaakt van de kansen die het nieuwe stelsel bood, waardoor een steeds bredere dienstverlening mogelijk is. Er wordt niet meer gedacht vanuit de zorgaanbieder maar vanuit de ouderen zelf en dat heeft Waardeburgh goed begrepen. Het is ze gelukt om te groeien en toch de eigen identiteit te behouden.”

Stichting Waardeburgh is een organisatie met ruim 500 professionele medewerkers en meer dan 500 vrijwilligers, die zorg en diensten verleent aan senioren in Sliedrecht, Alblasserdam, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Het begon tien jaar geleden met de fusie van de Sliedrechtse verzorgingshuizen Parkzicht en Overslydrecht. De toenmalige directeuren Herman Klop en Ko Smittenaar staan er nog steeds aan het roer. Ze werden namens het personeel in de bloemetjes gezet en kregen het boekje ‘De Bovenbazen’ uitgereikt: ,,Waar zouden we hebben gestaan zonder Ko en Herman?” Na het officiële gedeelte kunnen alle genodigden zich tegoed doen aan een winters buffet. Gevolgd door cabaret, muziek en er kan zelfs een dansje gewaagd worden. Overigens zijn ook de bewoners niet vergeten. In alle vier de verzorgingshuizen (naast Overslydrecht en Parkzicht maken ook Pedaja in Hardinxveld-Giessendam en De Waard in Alblasserdam onderdeel uit van Stichting Waardeburgh) worden er de hele week allerlei activiteiten georganiseerd. Van koorzang, seniorenbioscoop en winterbingo tot High Tea en stroopwafelbakkers.

Waardeburghplus is opgericht om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte aan en vraag naar dienstverlening en producten vanuit senioren. Een belangrijk doel is ouderen meer te stimuleren om deel te nemen aan en te betrekken bij de samenleving. Het ontmoeten van andere mensen en het leggen van nieuwe sociale contacten zijn hierin belangrijk: de zogenoemde: ‘toegevoegde waarde’.

55-plussers kunnen lid worden van Waardeburghplus door het betalen van een jaarcontributie van 15 euro. Leden kunnen gebruik kunnen maken van een aantrekkelijk dienstenpakket zoals: Sjuttul (vervoersdienst), alarmering, seniorenrestaurants, themamaaltijden en allerlei arrangementen. Ook kan sinds kort het Sjuttultje (rolstoelauto zonder chauffeur) gehuurd worden.

Voor meer informatie kan men van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur contact opnemen met het Servicepunt via de gratis Seniorenzorglijn: 0800 4560456. Zie ook: www.waardeburgh.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie