Asaf huldigt zes jubilarissen

29 januari 2010 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - De jaarvergadering van het Chr. Gem. koor Asaf uit Papendrecht kreeg een bijzonder feestelijk tintje vanwege de huldiging van zes jubilarissen. Vanwege hun 40-jarig lidmaatschap kregen Ali de Bruin en Jannie van de Waal uit handen van de voorzitter Alexander Bot een onderscheiding van de Koninklijke Christelijke Zangersbond in de vorm van een zilveren hanger met G-sleutel en de daarbij behorende oorkonde uitgereikt.

Ria Schillemans, Adri Kraal, Cor Schuurman en Nies Alblas ontvingen een zilveren reversspeld met G-sleutel vanwege hun 25-jarig lidmaatschap. Ineke Bikker moest wegens vakantie verstek laten gaan; zij zal haar reversspeld op een later tijdstip overhandigd krijgen.

Ook het koor heeft dit jaar een jubileum te vieren, Asaf bestaat namelijk 65 jaar. Het koor geeft dit jaar weer diverse concerten onder leiding van dirigent Hans van Blijderveen. Op zaterdag 6 februari verleent ASAF haar medewerking aan een Benefietconcert ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Het concert vindt plaats in de Bethlehemkerk in Papendrecht. Asaf zal begeleid worden door organist Arjan Versluis. Tevens werken aan deze avond mee het Interkerkelijk Koor Les Chantres en combo, eveneens onder leiding van Hans van Blijderveen, en een Kinderkoor uit Hardinxveld-Giessendam samengesteld uit de kinderkoren De Regenboog en Seraja onder leiding van Marjolein de Haas; keyboard Wouter de Haas. De toegang is gratis, tijdens het concert zal er een collecte gehouden worden ten behoeve van EO Metterdaad. De avond begint om 20.00 uur en de kerkdeuren zijn geopend vanaf 19.30 uur.

Ook staat er dit jaar een groot Jubileumconcert gepland; dit concert wordt gehouden op zaterdag 5 juni in de Bethlehemkerk en diverse bekende solisten zoals de sopraan Marjo van Someren en het trompetduo Arjan en Edith Post zullen hieraan hun medewerking verlenen. Het thema van dit concert luidt: Looft Hem met uw psalmen. Het hoogtepunt van deze avond zal bestaan uit de uitvoering van Psalm 42 van F. Mendelssohn.

Op de foto: v.l.n.r. voorzitter Alexander Bot, Jannie vd Waal, Adrie Kraal, Cor Schuurman, Ali de Bruin, Ria Schillemans en Nies Alblas.

advertentie
advertentie