Stem lijst 65+!

30 januari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Een bilboard met verkiezingsaffiche langs de Stationsweg: ,,Nieuw! Lijst 65+. Stem Wim Zwartbol, stabiel in beweging.” De lijsttrekker van een nieuwe plaatselijke ouderenpartij? Nou nee, toch niet. Toen Wim Zwartbol vrijdagmorgen 29 januari de gordijnen open deed was hij eigenlijk niet eens echt verbaasd toen hij de twee levensgrote posters zag. Wim: ,,Ik werd die dag 65 jaar en mijn kinderen kennende had ik zoiets wel verwacht. Ik hou zelf ook nog al van zulke grappen. Dus het zat er dik in."

Door: Margreet Strijker

Tussen het sneeuwvrij maken van de stoep door geeft de nieuwbakken AOW’er aan toch echt geen politieke aspiraties te hebben. ,,Ik ga natuurlijk wel altijd stemmen, maar het politieke spel op zich is helemaal niks voor mij.” Wim is liever ‘Stabiel in Beweging’. Hij wandelt ontzettend graag en vaak. Zo liep hij diverse malen de Apeldoornse vierdaagse en ook in en rond Sliedrecht heeft hij er al heel wat kilometertjes op zitten, bij korte afstanden soms vergezeld door zijn echtgenote Adrie. Ook kan men Wim soms tegenkomen op zijn bakfiets, die als hij niet gebruikt wordt al dan niet gevuld met bloemen in de voortuin staat. ,,Ik heb geen auto en vind het een makkelijke manier om spullen te vervoeren. Die bakfiets is trouwens pas geleden nog uitgeleend aan een Sliedrechtse politieke partij, die hem voor hun verkiezingscampagne gebruikt heeft. Dat dan weer wel.”

Het echte verjaardagsfeest wordt binnenkort samen met de vier kinderen en zes kleinkinderen gevierd, maar over wat er dan precies op het programma staat laat Wim zich nog niet uit. Overigens verandert er niet zoveel nu hij de respectabele leeftijd van 65 bereikt heeft. De voormalige ambtenaar van financiën bij de gemeente Graafstroom ging vier jaar geleden al met prepensioen. ,,Maar nou is het dus echt.”

advertentie
advertentie