Voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd in bibliotheek

2 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De bibliotheken Sliedrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht en Nieuw Lekkerland houden gezamenlijk op zaterdag 13 februari een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van basisscholen uit de werkgebieden van deze bibliotheken treden dan voor het voetlicht. Zij lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Op school wonnen zij de wedstrijd en zijn daaarom in het bezit van de titel ‘voorleeskampioen van de school'.

Tijdens de eerste voorronde strijden deze kampioenen om een plek in een van de zeven kwartfinales. Wie door gaat naar die volgende ronde ligt in de handen van een deskundige jury. In de jury nemen plaats: Joleijn Hakkesteegt, Hennie Goedhart en Miriam Triesschijn. De kampioenen van de voorrondes gaan door naar de kwartfinale die plaatsvindt in een bibliotheek in de regio. De kwartfinales vinden plaats in de maand maart.

De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de 'provinciale finale van Zuid-Holland' die plaatsvindt op woensdag 14 april in het Bibliotheektheater van Bibliotheek Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale gaat door naar de landelijke finale: woensdag 19 mei in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

De voorronde vindt plaats in Bibliotheek Sliedrecht om 13.30 uur.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De lokale, regionale en provinciale voorronden worden georganiseerd door medewerkers van de Openbare Bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.

advertentie
advertentie