Zondag 2 wint Sportiviteitsprijs op Sportgala

7 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens het Sportgala van de Sportraad Sliedrecht werd het zondagelftal van de voetbalvereniging Sliedrecht gehuldigd met de "Special Award". Dit is een speciale sportiviteitsprijs, die het team kreeg als eerbetoon voor hun eerlijke spel en de sportieve reacties van vele tegenstanders uit de Gelderse competitie waar het team uit Sliedrecht nu in speelt.

Hoewel er door de winterstop nu al weken niet gevoetbald is, staat het elftal bovenaan in deze competitie. Dit leverde hen de felbegeerde Amstel Teamlink-HerbstMeister shirts op. Het team kwam gekleed in deze rode shirts naar De Lockhorst en was zo de blikvanger onder de aanwezige sporters en supporters.

Uit handen van wethouder Remco v.d. Ven kreeg aanvoerder Tako Stierman een fraaie bokaal, waarna assistent scheidsrechter Huib Kraaijeveld nog een spetterende speech hield. De gehele zaal kon de foto-presentatie over het team (met onder andere de trein/fietsreis naar de uitwedstrijd in Buren) enorm waarderen.

De lovende woorden van de Sportraad klonken als volgt: "Zondag 2, voorheen het 13de, is het enige voetbalelftal dat nog actief is op de zo roemruchte zondagafdeling van de V.V. Sliedrecht. Dat het team van leider Cees de Wit een bijzonder elftal is blijkt bijvoorbeeld wel uit het verschil qua leeftijd: de jongste speler is net 20 en de oudste staat wekelijks nog met zijn 68 jaar op de linksbuitenpositie.

Met een selectie van 22 spelers die klinkende bijnamen hebben als "Hansworst van de Lockhorst" en "De ruitentikker van Arnhem" heeft het laatst voetballende elftal van de zondagafdeling de halve wereld al aan de voeten liggen. Na wedstrijden te hebben gevoetbald in de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Ierland en Duitsland is het team nu neergestreken in de Gelderse afdeling. Dit, na jaren tegen het kwaad uit Dordrecht gestreden te hebben. Gelderland heeft het geweten dat de Heren van Zondag 2 in deze afdeling hebben mogen plaatsnemen. Niet alleen staat het team bovenaan en zijn ze zo dus Winterkampioen geworden, maar ook buiten het veld wordt hun naam positief genoemd. Zo heeft dit clubje mannen de uitwedstrijd tegen Buren (ca 50 km) bezocht na eerst een treinreis te hebben afgelegd tot Geldermalsen en daarna de fiets te hebben gepakt voor 5,8 km wind tegen oftewel: een goede warming-up. Dat dit tevens zéér milieuvriendelijk is, mag natuurlijk niet onvermeld blijven. De voetbalploeg uit Buren had dit nog nooit meegemaakt en ook de plaatselijke kantine had na afloop nog nooit zo'n omzet gedraaid. De voetbalvereniging Buren komt daarom ook met een bus vol supporters hun komende uitwedstrijd bijwonen. Voor veel Gelderse tegenstanders is de V.V. Sliedrecht een nieuwe uitdaging en zetten ze de auto op de parkeerplaats in de "laten we gauw wegwezen stand", maar velen spreken later van de wedstrijd op het scherpst van de snede echter met een vrolijk randje. Na afloop van elke thuiswedstrijd is er óók voor de tegenstander soep en bitterballen, ongeacht wat de uitslag zou mogen zijn. Ook wordt er vaak gesproken over de vaste scheidsrechter die elke thuiswedstrijd op De Lockhorst onpartijdig fluit en waarbij de tegenstander dan aangeeft dat ze wekelijks graag zo'n scheidsrechter zouden willen hebben. Dit 2e elftal van de zondagafdeling van de V.V. Sliedrecht geeft hiermee een signaal af richting vele ploegen die wekelijks tegen tegenstanders moeten voetballen die het nodig vinden om de tegenstander te molesteren of scheidsrechters die niet tegen hun verlies kunnen en dan de punten door middel van partijdig fluiten bij hun club weten te behouden. Het 2e zondagelftal van de V.V.Sliedrecht is een voorbeeld voor hoe leuk en sportief recreatieve sport kan zijn! Sport verbroedert. En dit geldt zeker voor Zondag 2. "

Op de foto: Aanvoerder Tako Stierman krijgt uit handen van wethouder Remco v.d. Ven de Sportiviteitsprijs. (Foto: Petra Vogel).

advertentie
advertentie