Gezondheid centraal op Open Dag

9 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Veel mensen maakten tijdens de zaterdag Open Dag van Fitness & Beauty Palace van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in het ruime pand aan de Valkweg 6. In het gebouw zijn nog drie andere ondernemers gevestigd die eveneens de deuren wijd open zetten. Alle deelnemers hebben één ding gemeen: affiniteit met gezondheid én gezond leven.

Door Ria Scholten

Alle bezoekers van de Open Dag krijgen een rondleiding en de mogelijkheid om zich individueel te laten testen. Al snel wordt duidelijk dat hier jonge enthousiaste ondernemers de krachten bundelen en elkaar aanvullen en ondersteunen. Bij Fitness & Beauty Palace worden onder andere demonstraties yoga, spinning en zumba gegeven. ,,Mensen kunnen bij ons terecht voor fitness, medical fitness en fysio fitness en gebruik maken van de powerplate”, vertellen Leone van der Kraan en John Vermeulen. ,,Naast de eerdergenoemde groepslessen geven wij lessen in bodypump, bodycombat, steps, bodyshape en kickboksen. Een bijzondere discipline is kettlebell, een van origine Russische trainingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een stalen kogel met een handvat. De zonnebank zorgt voor een lekker bruin kleurtje en ter ontspanning kan een bezoekje aan de sauna worden gebracht. Ook fysiotherapie is mogelijk. Wij bieden mensen twaalf uur per dag de mogelijkheid om te sporten op het moment dat hen het beste uitkomt.”

Voedingsconsulent Elco de Waard vertelt over zijn bedrijf Health Fysic. ,,Steeds meer mensen lijden aan obesitas”, stelt hij vast. ,,Wij vinden dat het ideale dieet niet bestaat. Daarom kiezen we voor een individuele behandeling. Door middel van een Fitmate analyse test wordt bepaald welk dieet voor de betreffende persoon het best geschikt is. Het apparaat meet de ruststofwisseling, maar kan ook een algemene conditietest afnemen, waarbij het omslagpunt in de vetverbranding kan worden bepaald.”

Bij Loose Up Massagepraktijk kunnen mensen terecht voor sport- ontspannings- en hotstonemassage. ,,De vraag naar ontspanningsmassage neemt toe”, vertelt Christel Schuit. ,,Deze vorm van massage helpt te ontstressen en heeft een positieve invloed op lichaam en geest.” TT Training stelt mensen in staat om hun ultieme fitnessdoelstelling te behalen door middel van personal training. ,,Ik geef één op één begeleiding en training op maat”, vertelt Theo Tromp. ,,Aan de hand van een bewegingsanalyse worden de sterke, maar ook de zwakkere punten in de beweging vastgesteld. Daarna wordt een trainingsschema opgesteld dat continue kan worden aangepast. Het is ook mogelijk om in een groep een persoonlijk programma af te werken. Ik werk nauw samen met Fysiotherapie Gijsbertsen & Daamen in de Joost van den Vondelstraat. Thuisbehandeling is ook mogelijk.

Zie ook de websites: www.fitnessenbeautypalace.nl; www.healthfysic.nl; www.looseup.nl en www.tttraining.nl.

Foto: De vijf enthousiaste ondernemers hadden rond lunchtijd even tijd om te poseren.

advertentie
advertentie