Stoner met Capital Sentimental, Sungrazer & 3 Speed Automatic

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een avond gevuld met pure psychedelica. Stampende drums en heerlijke gitaarsolo’s; niets ontbreekt zaterdag 20 februari in Elektra. ,,We maken een reis terug in de tijd, terug naar de tijd waarin bands als Led Zeppelin furore maakte."

Capital Sentimental, deze jongens uit de Zeeuwse klei zijn alles behalve wat de vooroordelen over Zeeuwen doet vermoeden. Ze zijn open en vriendelijk en dat is ook wat ze met hun muziek uitstralen. Een saxofoon die de zang voor zijn rekening neemt en een gitarist die je het stempel hippie vanaf het eerste moment op wil drukken.

Sungrazer, Deze Limburgers weten van spelen. Pure Psychedelica uit de spelonken van de Limburgse steengroeven. Het is een strakke band met toevoeging van hele vette zangpartijen. Ze staan dit jaar op veel belangrijke stonerfestivals en avonden: van Nederland, België tot aan Frankrijk.

3 Speed Automatic, velen zullen deze vette band nog kennen van tuinfeest 2009. Een internationaal opererende driemansformatie die op geheel eigen wijze invulling geeft aan het begrip rock 'n roll. Onmiskenbaar beïnvloed door bekende en minder bekende rockformaties uit de jaren zeventig weet 3SA veteranen en nieuwkomers aan zich te binden en mee te slepen op the new waves of rock 'n roll. De live performances van 3SA zijn legendarisch en staan garant voor bloed, zweet en tranen van geluk. 3SA is een rockformatie die gaat voor de rauwe en soms kwetsbare ziel van de muziek en weet deze feilloos bloot te leggen door intrigerende, bluesy gitaarsolo's, overweldigend samenspel en verassende wendingen in composities. 3Speed Automatic is als een driekoppige draak die riffs, rolls en rythms uitspuugt over zijn publiek, dat op zijn beurt geen andere keuze heeft dan zich hoofddeinend over te geven aan deze rockmachine uit Rotterdam.

De zaal gaat open om 20.00 uur. De entree voor deze avond bedraagt slechts vier euro. Meer informatie: www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie