Renovatie of nieuwbouw school

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De gemeente Sliedrecht gaat middelen beschikbaar stellen om de Anne de Vriesschool op te knappen. De school uit de jaren zeventig lijdt aan verschillende gebreken zoals onder andere lekkage en ruimtegebrek.

SLIEDRECHT - Het college van B&W heeft afgelopen week ingestemd met de startnotitie voor werkzaamheden in en rond de Anne de Vriesschool. Wethouder Hans Tanis en schooldirecteur Jan Willem van Andel zijn het erover eens dat de school een renovatie moet ondergaan.

,,De veel te kleine school moet uitgebreid worden en kan een grote opknapbeurt goed gebruiken. Voor deze werkzaamheden is een startnotitie gemaakt. We hebben een bedrag van 2,7 miljoen euro beschikbaar gesteld om de school te renoveren. Maar we moeten natuurlijk wel kijken of er wel behoefte is om het gebouw te renoveren”, aldus wethouder Tanis.

,,Renovatie is leuk, maar nieuwbouw is leuker”, reageert directeur Van Andel. De huidige 2,7 miljoen euro is niet genoeg voor nieuwbouw of een brede school. Hiervoor moet dan ook gezocht worden naar kostendragers. Tanis: ,,Het kan bijvoorbeeld dat op een nieuwbouwschool kleinschalige huizen worden gebouwd. Dat levert dan weer geld op dat gebruikt kan worden voor het realiseren van nieuwbouw. Bij een brede school spelen andere factoren mee. De interne peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en andere instanties die aanwezig zijn, zorgen ook voor de nodige opbrengsten. Ook willen we de mogelijkheden onderzoeken om de Roal Dahl en de naastgelegen gymzaal bij de brede school te betrekken. De locatie waar de Anne de Vriesschool staat, kent veel groen en water. Dit willen wij uiteraard intact houden. Mochten er huizen rondom de school worden gebouwd dan worden die kleinschalig om zoveel mogelijk groen intact te houden. Maar vooralsnog zijn dit alleen maar ideeën. In juni van dit jaar wil ik uitsluitsel hebben over de school(omgeving), zodat de raad een besluit kan nemen.”

advertentie
advertentie