Muziek op Schoot weer van start

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Spelenderwijs kennis maken met muziek: leuk en leerzaam. Speciaal voor de allerkleinsten start Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht begin maart weer met Muziek op Schoot.

De cursus Muziek op Schoot is speciaal gemaakt voor kinderen van een tot en met vier jaar. Deze fase in het leven van een kind is enorm belangrijk voor de ontwikkeling en muziek kan daar een grote bijdrage aan leveren. De cursus is dan ook niet alleen een ideale basis voor de muzikale vorming, hij draagt ook bij aan de spraak- en taalontwikkeling. Daarnaast is het een goede oefening voor de motoriek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zelf klappen, mee bewegen en dansen op muziek.

In groepjes van tien kinderen met hun vader, moeder, opa of oma worden bekende en onbekende liedjes geleerd. Ook worden allerlei bewegings- en luisterspelletjes gedaan met behulp van diverse instrumenten en spelmateriaal. Voor de kinderen is het een vrolijke kennismaking met leeftijdsgenootjes en ook de band tussen ouder en kind wordt versterkt.

De lessen worden gegeven door Annet Kleinjan, die door haar opleiding, speciale cursussen voor muziekles aan de allerkleinsten en veel praktijkervaring gespecialiseerd is in het begeleiden van projecten zoals Muziek op Schoot.

De cursus bestaat uit acht lessen van drie kwartier en wordt op dinsdagochtend gegeven in het gebouw van Muziekvereniging Crescendo, Kerkbuurt 156 in Sliedrecht. Per kind kan één begeleider meedoen. Uiteraard zijn ook kinderen en ouders van buiten Sliedrecht van harte welkom. Voor meer informatie: www.crescendosliedrecht.nl of bel naar 0184-420201.

advertentie
advertentie