Fraaie successen schaakjeugd

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Het C-team moest in de voorlaatste ronde aantreden tegen koploper Spijkenisse. Bij winst zou het team van teamleider Jerry van Rekom al kampioen zijn. Het werd een spannende wedstrijd waarin het al snel op voorsprong kwam door een winstpartij van topscorer Jurgen de Haan. Het werd gelijk nadat Tjerry Hut verloor. Kopman Floris Verweij speelde een prima partij en wist het eindspel keurig uit te tikken. Janus de Vries moest in het eindspel zijn koning neerleggen.

C-team kampioen RSB, E-team naar NK GOUDA - De Jeugdclubklampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond zijn zeer succesvol voor Schaakvereniging Sliedrecht. Op de laatste dag werd het C-team kampioen van de RSB en plaatste zich zo verrassend voor het NK dat in het najaar in Amersfoort plaatsvindt. Het E-team wist zich ook te plaatsen voor het NK dat tijdens het Pinksterweekend in Groningen plaatsvindt. Het jongste team wist de favorietenrol met een derde plaats net waar te maken.

Met de 2-2 was het Sliedrechtse team afhankelijk van de laatste wedstrijd van die tussen Spijkenisse en Messemaker 1847. Bij een gelijkspel zou Sliedrecht kampioen zijn. Lang leek de winst voor Spijkenisse een zekerheid, maar in de laatste partij ging het alsnog mis en eindigde de wedstrijd in 2-2. Daardoor werd het Sliedrechtse C-team de terechte kampioen, omdat geen enkele wedstrijd werd verloren; tweemaal winst en tweemaal gelijk. Topscorer werd Jurgen de Haan met 3,5 uit 4. Janus de Vries scoorde 3 uit 4, kopman Floris Verweij en Tjerry Hut beiden 2 uit 4.

Het E-team behoorde vooraf tot de favorieten en plaatsing voor het NK leek goed mogelijk, omdat drie van de zes teams daarvoor in aanmerking kwamen. Het team van de teamleiders Robert van Rekom en Henri hartog jr. schoot goed uit de startblokken. Jorik Klein, Joran van Eijl en debutant Daan Stuij wisten te winnen tegen De IJssel. In de tweede wedstrijd werd gelijkgespeeld tegen Krimpen, waarbij kopman Jorik Klein en Andrew Mensing wisten te winnen.

In de derde ronde was topfavoriet SSV De Klim Op de tegenstander. Het werd een zeer spannende wedstrijd, waarbij Joran van Eijl en Jorik Klein winstpartijen wisten te noteren, zodat een gelijkspel een prachtig resultaat was. De zware wedstrijd eiste zijn tol in de wedstrijd tegen JSV Kralingen. Daan Stuij redde de eer met een openingstrucje dat hij net daarvoor had geleerd. De overige drie verloren echter, zodat in de laatste ronde een goed resultaat nodig was om als derde te eindigen. Tegen Messemaker 1847 ging het moeizaam. Andre Mensing en Daan Stuij bezorgde het E-team echter een gelijkspel en dat bleek net voldoende voor de derde plaats. De held van de dag was toch wel Daan Stuij, die bij zijn debuut maar liefst drie uit vijf scoorde, net als kopman Jorik Klein. Beiden ontvingen een fraaie beker vanwege dit resultaat. Andrew Mensing en Joran van Eijl scoorden beiden twee uit vijf.

Voor het tweede opeenvolgende jaar gaat het E-team dus naar het NK. Een prachtig resultaat. Zo was het een zeer succesvol seizoen voor wat betreft de jeugdclubkampioenschappen. Het A-team werd kampioen in de Promotieklasse en plaatste zich voor de Meesterklasse. Het C-team werd dus ook kampioen, terwijl het D- en E-team als derde eindigden. Al met al een geweldig resultaat van de Sliedrechtse jeugd.

:Meer schaakverslagen op onze site.

advertentie
advertentie