Verrassing in kampioenspoule

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport verrassen momenteel vriend en vijand in de eerste wedstrijden van de kampioenspoule in de DELA League. Na de enigszins schlemielig verloren wedstrijd in Oldenzaal viel het dubbeltje afgelopen zaterdagavond wel in het voordeel van het keurkorps van coach Meino Rozendal.

Na een zinderend, knotsgek duel met de favoriet voor de finale van de play-offs ging de winst na vijf sets naar Sliedrecht Sport: 3-2 (20-25, 20-25, 25-19, 25-17 en 15-12). Na twee duels bezet Sliedrecht Sport verrassend de tweede plaats op de ranglijst, drie punten voor PND/VC Weert, de tegenstander in de komende twee duels. Mocht Sliedrecht Sport ook in die duels positief weet te scoren dan manoeuvreert het zich steeds meer in een gunstige uitgangspositie voor de halve finales.

Met een dikke 0-3 nederlaag bij TVC Amstelveen (kwartfinale nationale beker) op de woensdagavond nog vers in het geheugen trachtte Sliedrecht Sport zich mentaal op te laden voor het thuisduel tegen Pollux Oldenzaal. Met de steun van de redelijk bezette tribunes van sporthal De Stoep in de rug trachtte het met een initiatiefrijke start de tegenstander te overrompelen. Pollux was echter op de hoede en wist de wedstrijd onder controle te krijgen. Met een dubbele 20-25 in de eerste twee sets gaf feitelijk niemand meer iets voor de kansen van de thuisclub. Pollux coach Berendsen was zelfs zo zeker van zijn zaak, dat hij de 17-jarige spelverdeelster Tess von Piekartz inzette, hetgeen indirect de ommekeer in de wedstrijd inluidde. De druk bij Pollux viel weg en verplaatste zich naar de andere zijde van het net, waar Sliedrecht Sport in een flow geraakte, die niet meer te stoppen was. Na twee gewonnen sets (25-19,25-17) hield Sliedrecht Sport ook het initiatief in de tie-break, die uiteindelijk leidde tot de 15-12 winst.

De Stoep ging vervolgens weer eens ouderwets uit zijn dak, en het bewijs was geleverd dat de elite in het nationale volleybal wel terdege rekening zal moeten houden met Sliedrecht Sport. Trainer Meino Rozendal glunderde na afloop van oor tot oor: ,,Je kan zoveel voorbereiding in zo’n wedstrijd steken, je kan er de beste analisten op los laten, uiteindelijk geeft het gevoel toch de doorslag. Toen je in de derde set zag, dat het gevoel er was, vielen alle stukjes van de puzzel automatisch in elkaar en dan kan je dus ook van Pollux winnen.“

Alle speelsters kregen speelminuten en met een gesterkte moraal reist het team zaterdag af naar het noorden van Limburg, waar het tegen PND/VC Weert de positieve spiraal van de laatste weken door te trekken. Aanvang in sporthal Aan De Bron: 20.00 uur.

advertentie
advertentie