Burgemeester Dordrecht nieuwe voorzitter Drechtsteden

19 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Drechtraad heeft in haar laatste vergadering van deze raadsperiode drs. A.A.M. Brok, burgemeester van Dordrecht, unaniem gekozen tot voorzitter van de Drechtsteden. Brok reageerde verheugd op de benoeming.

,,Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de samenwerking de Drechtsteden. Ik zie de regionale samenwerking als een springplank naar de toekomst. Deze samenwerking is een concept waar velen in Nederland naar kijken. Ik lever graag een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de samenwerking."

De Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden schrijft voor dat de Drechtraad een voorzitter kiest uit haar leden. De vice-voorzitter van de Drechtraad, D. van Meeuwen, en de vice-voorzitter van het Drechtstedenbestuur, A.S. Scholten, hebben Brok voorgedragen voor benoeming.

,,De inhoudelijke agenda van de Drechtsteden vraagt om continuïteit van bestuur. De activiteiten uit het Meerjarenprogramma en de verdere uitwerking van de Pieken in de Drechtsteden lopen door. Het was daarom van belang om vaart te maken met de benoeming", aldus Scholten.

De Drechtsteden waren in een eerder stadium al betrokken bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester van Dordrecht. Het Drechtstedenbestuur benadrukt in een reactie op de profielschets dat de centrumfunctie van Dordrecht van groot belang is voor de Drechtsteden omdat Dordrecht in hoge mate het gezicht van de regio bepaalt.

Brok volgt R.J.G. Bandell op die eind januari afscheid nam als voorzitter van de Drechtsteden. In Dordrecht startte Brok per 1 februari als burgemeester.

advertentie
advertentie