'Medaillefietsen' in Vancouver dankzij Sliedrechts bedrijf

19 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Om de OV-fietsen in de nieuwe kleurstelling te promoten heeft de NS, ook medesponsor van de Olympische Winterspelen, vierhonderd OV-fietsen in drie zeecontainers naar Vancouver verzonden, inclusief een compleet technisch team. Zodra medailles behaald zijn, wordt bij een aantal van deze fietsen het voorwiel veranderd in de kleur van de betreffende medaille. Electronic Power Control (EPC) uit Sliedrecht, een zakenpartner van NS, heeft het geheel uitgewerkte idee gesponsord.

Het ludieke idee is via een prijsvraag voor het personeel van de NS gewonnen door A. Potkamp uit Apeldoorn. Het ontwerp en de realisatie van het idee is in samenwerking tot stand gekomen door twee Ridderkerkse bedrijven die dit met veel enthousiasme hebben opgepakt. JRS Design en Rento Reclame hebben een Wheel Cover ontworpen met de logo’s van NS en Vancouver Olympische Winterspelen 2010. In totaal kunnen 24 OV-fietsen in verschillende medaille kleuren te zien zijn. De Wheel Covers in Goud, Zilver en Brons kunnen op eenvoudige wijze op de bestaande voorwielen gemonteerd kunnen worden.

Omdat de saamhorigheid van de Nederlandse supporters op dit soort grote sportevenementen groot is, zal het niemand verbazen als een fietsende Oranje supportersgroep zich op deze OV-fietsen door Vancouver verplaatst. De OV-fietsen worden ook gebruikt door de sporters om zich tussen de verschillende locaties te verplaatsen. En nu maar afwachten wie we allemaal te zien krijgen op deze OV-fietsen...

advertentie
advertentie