Niels Mijnster met niet te stuiten opmars bezig

20 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de 21ste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Niels Mijnster zijn opmars doorgezet. Na vorige week Wout Boer te hebben verslagen had hij nu wel de grootste moeite met aanstormend talent Floris Verweij, maar hij won uiteindelijk wel. Door deze zeges nadert de eersteteamspeler de top drie.

Bovenaan eindigde het topduel tussen koploper Wim Hokken en achtervolger Peter v.d. Bergh na een bloedstollende partij in remise door pat. Wim Pool had het nodige geluk tegen Hans Klein, maar verstevigde door zijn zege wel de derde plaats. In de middenmoot stuntte Henri Hartog jr. tegen Pieter Blokland. Onderaan was er fraaie winst van Leo Koppelaar tegen Hans Dubbeldam, terwijl Peter de Voogd na een partij met wisselende kansen JW Kraaijeveld wist te verslaan. De partij tussen Michiel vd Berg en Mark van Hulst kende verschillende gezichten, maar uiteindelijk bleek de wedstrijdleider de sterkste.

Donderdag heeft de 22ste ronde van de onderlinge competitie plaats.

In de derde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Rick Smits (foto) in de tweede groep zijn favorietenrol voorlopig waargemaakt. In een spannende partij wist hij nieuwkomer Noah de Jongh te verslaan en gaat zodoende met een honderd procent score aan kop. Rick moet de eerste plaats wel delen met Jasper de Jager en Andrew Mensing, die ook hun tweede partij wisten te winnen. Rik Bons verraste met een keurige remise tegen Rick Stuij.

In de eerste groep gaat favoriet Jurgen de Haan aan kop. Eerst won hij de afgebroken partij tegen Jorik Klein, om vervolgens Cynthia v.d. Linden te verslaan. Adrian Mensing speelde goed tegen Jorik Klein en heeft in de afgebroken partij winstkansen.

advertentie
advertentie