Hoorspel Aan de Lange Weg in Baggermuseum

21 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het Baggermuseum wordt van 16 tot en met 20 maart het hoorspel 'Aan de Lange Weg' opgevoerd. Onder regie van Patrizia Filia gaan stemmen van Sliedrechtse en Dordtse burgers een bewerking van de roman 'Aan de Lange Weg' van Meurs A.M. voor het voetlicht brengen als hoorspel. De geluidcompositie is in handen van Serge Aanstoot.

De ruimte verandert in een huiskamer met zitbanken en fauteuils. Het publiek neemt plaats en gaat op het gemakje naar stemmen luisteren. Het zijn stemmen van personages uit de vorige eeuw. Ze vertellen over de pieken en dalen in hun leven en hoe het is om aan de Lange Weg te wonen, in een Brabantse dorp dat in de loop der jaren een stad zal worden. Het gaat over een universeel verhaal van het menselijk bestaan, van oorlog, opgroeien, van grote plannen en afbraak.

Het hoorspel duurt ongeveer 135 minuten. Er is geen pauze. Tijdens het hoorspel zijn drank en hapjes verkrijgbaar. Opvoeringen: dinsdag 16 maart, woensdag 17 maart, donderdag 18 maart, vrijdag 19 maart en zaterdag 20 maart. Aanvang van alle voorstellingen: 14.00 uur. Entree: € 10,-. Locatie: Baggermuseum, Molendijk 204, 0184-414166, www.baggermuseum.nl.

Op de foto: Jan Wieman met de Sliedrechtse vertolkers van het hoorspel, vlnr: Joke van Bennekum, Riet Wieman, Nel Muilwijk, Jenny Guis, Wim Blanken, Gerrit Venis, Wim Muis, Henk van Bennekum.

advertentie
advertentie